Userii IMDB…

… suge! Ma refer aici la cei care voteaza ca disperatii tot ce apare pe ecrane, cu punctaje mari de parca ar fi platiti pentru asta. Fie nu stiu nimic despre ce inseamna un film bun, fie sunt fani ai anumitor actori si orice rahat in care joaca ala se transforma in cel mai fin desert pentru acesti groupies.

De obicei nu pun pret pe acele ratinguri, dar ieri, aflat intr-un mare dubiu privind alegerea filmului la care sa ma uit in timp ce mananc o punga mare de floricele, am preferat ca sa arunc o privire si pe net dupa ce titlurile “Geneva” si “The American” nu-mi spuneau nimic, iar posterele erau cel putin evazive. Spre exemplu posterul de la cel mai nou film al lui George Clooney, un alt actor pentru care mi-am pierdut orice urma de respect, ilustreaza imaginea personajului imbracat la costum, alergand cu un pistol in mana. Ei bine acest poster trebuia sa aiba si o steluta care sa spuna “ce este ilustrat in aceasta imagine este maximul de actiune pe care il veti vedea in acest film”. Ei bine acest film avea pe IMDB.com un rating de 6.8 din 4100 de votanti.

Am ales, in cazul in care nu era inca evident, sa vad Americanul, in varianta cu Clooney. Auzisem despre el ca ar avea o imagine spectaculoasa. Mi-a dat senzatia ca este film produs la noi inainte de ’89. Imaginea era usor indoielnica. Peisajele puteau fi spectaculoase daca nu le filmau in cele mai posomorate zile si la inceput de primavara sau in toamna tarzie cand nu mai era nimic verde in acea zona a Italiei.

Filmul este interzis copiilor sub 15 ani. Banuiesc ca motivul este aparitia unei prostituate, pe numele ei Clara, ce mai apare ici si colo mai mult dezbracata decat imbracata si care la un moment mimeaza destul de explicit si timid o scena de sex. In schimb Clooney a mai slabit.

Actiunea nu exista, iar povestea este una incalcita din lipsa de detalii, dar previzibila inca de pe la jumatatea filmului. Un asasin a carui drama interioara este ilustrata prost, iar al carui ultim job este la fel prost imaginat. Naivitatea personajului care dupa o astfel de viata cere ajutorul angajatorului ca sa iasa la pensie… Absurd! Pentru a intregii peisajul nereusit al filmului, masina eroului este un Fiat Tempra, probabil una dintre cele mai urate masini facute de italieni.

Despre serviciile Hollywood Multiplex, in continuare ok si exagerat de scumpe.

Sa ai un inceput de saptamana far’ de dezamagiri!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Userii IMDB…

  1. adina says:

    I totally agree LOL

  2. Vigo says:

    Bun blogu de azi dar stii cumva cum a reusit Clooney sa slabeasca? O fi vina prostituatei?

    • Pai daca a slabit ar fi trebuit sa fie meritul prostituatei… dar n-as baga mana in foc. S-ar putea ca filmele astea proaste in care tot joaca in ultima perioada sa aiba si ele un efect secundar… o fi scazut si la el fee-ul cu 25%, cine stie… Dar multam de apreciere si bine ai venit si comentat pe la mine!

  3. muntele says:

    păi, stai puțin, 6,8 este o notă mică spre foarte mică pentru imdb. de regulă, un film care să merite atenția are peste 7, fără a fi un criteriu absolut. plus câteva mii de voturi pentru a fi relevant. de-aiz zic, nu înțeleg care e problema cu imdb-ul.

    • Problema cu IMDB-ul este de fapt cu Userii care voteaza. Eu n-am zis ca IMDB-ul este o idee proasta. Dar un film care i-a 6,8 la scoala la care am invatat eu trecea clasa lejer. Cateva mii de voturi erau, deci aia cateva mii s-au uitat la un alt film sau erau fanii abdomenului si fetei nebarbierite ale lu’ baiatul ala Clunii.

  4. muntele says:

    eu îți repet, pentru imdb, 6,8 este o notă mică pentru un film.

  5. Pingback: Voi spune… « Gandul de dimineata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *