In comentariul…

… meciului de aseara am auzit foarte des expresii “am aratat ca putem” si “am fost furati”. Lasand la o parte faptul ca sunt roman si ca-mi doream ca multi altii enorm sa ii batem pe francezi, in general, si nu doar la fotbal, am totusi cateva observatii la o atitudine care mie mi se pare destructiva pentru nationala si pentru orice incercam noi sa facem. In primul rand, nu stim sa ne autoevaluam. Daca reusim totusi sa recunoastem ca nu mai suntem o echipa valoroasa, atunci cand avem momente de autodepasire, cum a fost si in meciul de aseara, atunci suntem extrem de dezamagiti si critici ca n-am reusit mai mult. Managing expectations este poate cel mai important lucru intr-o relatie, dupa relatia in sine. Pentru dezamagire nu sunt de vina jucatorii sau Razvan Lucescu. Pentru dezamagire suntem de vina noi pentru ca ni se parea firesc sa-i batem. Ne-am dus acolo sa furam puncte de la o echipa mare. In reconstructie si ea, dar mare. Asadar daca noi ne-am dus la mica ciupeala cum putem sa spunem ca am fost furati? Ok, a fost offside la golul 1. Daca era golul nostru si era offside ce spuneam? Am fost sa furam puncte francezilor si arbitrul a stat de sase? Pe una din reluari s-a vazut ca tusierul era cu 3 pasi in urma. Deci a gresit. Greselile de arbitraj fac parte din jocul care ne place asa de mult. Sa trecem peste ele.

Noi am aratat ca putem sa fim egala Frantei doar in cateva momente ale jocului, cele in care am reusit sa ajungem in careu. In rest ne-am aparat cu disperare in multe din faze. Daca dominam noi meciul cum au facut-o francezii si castigau ei, eram primul care as fi spus ca a fost un rezultat nedrept. Aceeasi comentatori ce dau in prostie cand sunt patimasi au spus ca Steaua a fost egalata tot prin hotia arbitrilor in meciul cu Napoli. Nu! A fost egalata de o echipa cu atitudine si moral. Au revenit de la 3-0 si au crezut pana in ultima clipa ca pot sa faca ceva. Si au putut. O echipa disperata cum era Napoli, daca avea in fata un adversar cu forta nici nu trebuia sa mai atinga mingea. Asa te aperi de atacuri, nu mutand echipa in careu.

De ce am vorbit despre fotbal azi? Pentru ca dupa aproape 1 an revin pe un teren si am sa joc cu niste oameni ce merg acolo sa se simta bine si sa se distreze. Este vorba de FotbalTweetMeet.

Sa ai o zi cu realizari!

PS: Don’t forget to rate (cu stelute), share (din noul buton de share) si comment (aici sunt sigur ca va descurcati). Thanks.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *