Daca ar fi…

… sa descriu ziua de ieri, cred ca ar trebui sa dau linkul postului de ieri si sa anunt cu mandrie ca fix asa a fost. Ar mai merge adaugat in coloana sonora si un U2 cu al lor Perfect Day, dar nu vreau sa fac in ciuda prea tare.

Despre azi insa, ma gandeam sa va povestesc vreo 2-3 chestii despre un proiect muzical care a ajuns deja la al doilea material discografic. L-am auzit prima oara in 2009 si dupa primele 3 piese mi-am mai gasit de umblat cu masina ca sa ascult discul pana la capat. Era un mix de 55 de minute care reunea niste piese foarte cunoscute de muzica dance, reorchestrate si rearanjate intr-un sound foarte beachie. (ceva-mi spune ca acest cuvant nu e folosit chiar in sensul in care mi-l doresc eu de englezi). Intr-un cuvant: Mixofrenia.

Asadar, indragostit pe loc de sound, am aflat ca in spatele proiectului se afla niste muzicieni faini precum Marian Ganescu – saxofon sau Adi Stavian – clape si studiou, adunati foarte inspirat de Mihai Girip. Initiatorul insa nu este niciunul dintre ei, ci este un exemplu de cum poti scoate un constantean din mare, dar marea dintr-un constantean niciodata.
(O corectura mica si ulterioara) Asadar, vinovat de o dorinta apriga de a fugi pana pe plaja se face Mihai Ene. Constantenii il stiu de la Uniplus si Mix FM de prin ’94 pana prin ’99, iar publicitarii de pe la Ogilvy, Leo si DDB pe unde scria idei bune, copywriter fiind. A venit cu o idee si acum, Mixofrenia, si impreuna cu Girip au pus-o in practica. Impreuna, au decis sa invite sa ia parte la acest proiect muzicienii mentionati mai sus.

Astfel ca muzica de pe Lounging under moderate light 1 are feeling, emotie, suna a vacanta, a dolce far niente, e o baie in mare la asfintit. Te duce pe o plaja, departe de harmalaie, de agitatie, de galagie. Al doilea disc, ce tocmai s-a lansat vineri noapte, cu o cantare live, unde altundeva decat in Constanta. Contine aceeasi reteta, acum aplicata insa pe hituri ai anilor ’80-’90 ca sa placa si la Europa FM :)).

Primul single (desi nu cred ca asta va fi rolul lui) este Delicate, (sorry, n-am reusit sa fac rost de acest track pentru a-l pune aici ca o exclusivitate Gandul de Dimineata) in original un Terence Trent D’Arby, cu vocea Alinei Crisan (fosta componenta ASIA selectata la vremea aia prin show tv). De altfel Alina este si vocea primului album Mixofrenia, o voce care pentru mine cel putin a fost o surpriza tare placuta.

In incheiere v-as lasa sa savurati si singura compozitie originala a acestui proiect, un hit al verii dupa care inca mai suspinam. I feel you a dat ceva ture pe la radiouri si prin cluburi si nu mic i-a fost succesul.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nbW9VIYXO08]

Sa ai o zi in care visarea la o plaja sa aiba locul ei!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *