Oamenii de…

… cuvant sunt putini. Cel putin asta este parerea mea. Au fost mai multi dar, nefiind profitabil probabil pe termen scurt, au renuntat pe capete.

Ultimele saptamani mi-a fost dat sa lucrez cu un astfel fel om, care minte cu o lejeritate ce te duce cu gandul ca nu mai poate tine nici el minte cand a spus ultima oara adevarul. In cazul lui expresia “ce e in mana nu-i minciuna” capata un statut de regula absoluta. Daca la inceput imi parea foarte firesc ce spunea, acum m-am lamurit ca acest lucru era posibil pentru ca fiecare minciuna avea un mic adevar specific industriei in care activeaza: constructii. Acum, multi dintre voi care au avut de a face cu constructori vor spune un “ah, pai de ce nu zici nene asa de la inceput. ti-as fi spus si eu cum e CU COnstructorii”. Credeti-ma ca atunci cand cineva spune ca se ocupa “cu constructiile” nu face o cacofonie intamplatoare. Cam asa de maronie este situatia pentru client cand are de construit ceva.

Sambata mi-a fost dovedit, daca mai era cazul, ca daca ma intorc cu spatele suficient de mult cat sa aiba timp sa stranga, se pleaca din santier fara nicio ezitare. A trebuit sa plec vreo 2 ore si ceva si cand m-am intors am observat ca dupa ce am plecat eu, mai sudasera doar 3 tevi. Adica 15 minute de lucru.

Sunt dezgustat pentru ca seful lor personal s-a plans ca nu i se acorda respectul cuvenit, dar pentru asta el nu e dispus sa ridice nici macar 1 deget.

Sa ai o zi fara de d-astia!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Oamenii de…

 1. Vigo says:

  Trimite-i acasa si gaseste altii! Cum ar spune Gigi: ‘Asta-i bagabonteala!’ ce fac ei cu tine. E aiurea sa citezi un idiot dar cateodata are dreptate:(

 2. Din nefericire ai dreptate. Tot din nefericire dintr-un motiv ce nu tine de mine nu pot face asta. Nu au semnat cu mine, eu doar coordonez lucrarile ca reprezentant al clientului. :(

 3. whoami says:

  Am auzit si eu diverse povesti despre constructori. Concluzia mea e simpla: contract beton, iar cand o comit ii arzi fara mila. Asta e valabil pentru toate industriile cred. Fara metode dure nimeni nu se invata minte. Pe nemti frica i-a disciplinat, nu bunul simt.

 4. mihai says:

  ai omis un lucru: procesele comerciale taraganeaza intre 1 si 3 ani in romania. timp in care tu ai nevoie de lucrare gata.

 5. @whoami – contractul beton trebuie semnat de ambele parti. Ma gandesc ca nici mie nu mi-ar placea un contract foarte “strans”, deci probabil ca un constructor nu ar semna niciodata un astfel de contract. Mai ales ca se poarta ca furnizorul sa dea contractul sau si tu sa fi cel ce trebuie sa il vrei.

  @mihai – da. asta este o problema mare. Orice proces este taraganat in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *