Stimati pietoni,…

… la un moment dat imi placea de voi si va admiram. Mersul pe jos face piciorul frumos, cum se spune. Dar ma gandesc ca ar trebui adaugat un mic disclaimer: “cu cap”. Si daca asta e prea discret m-as inscrie in grupul ce sustine introducerea obligativitatii cursurilor de legislatie rutiera pentru pietoni, cursuri in urma carora sa se dea examen si apoi daca-l iei, sa obtii un permis de iesit din casa per pedes.

Stiu ca pare usor extremist ce spun, dar acum serios vorbind: cum iti plac picioarele tale? Frumoase sau rupte? Incep sa cred ca si pentru asta tot politia romana e de vina, pentru ca nu sanctioneaza fiecare fault ca un arbitru retard si lasa jocul sa continue atata timp cat nu se petrece nimic cu urmari grave. De aia 30% din soferi cred ca rosu la semafor este noul galben, ca linia de tramvai este banda speciala pentru cei ce se grabesc si altele. Si probabil pentru ca in Bucuresti acea “dubitza de pietoni” de la rutiera nu mai apare pe strazi si pietonii au inceput sa perceapa rosu de la semafor cu un soi de “pe aici se traverseaza repede”.

Stimati pietoni, masini calca nu tuf, desi cred ca unora le pare rau ca asta este ordinea lucrurilor. Dar, in ambele situatii daca nu-ti dai acordul poti ramane cu sechele pe viata, asta in cazul in care ai nuca tare si ramai in viata. La trecerea de pietoni, ai prioritate, dar este obligatia ta sa te asiguri ca masiniile opresc inainte sa incepi traversarea.

Sa mai zica cineva ca nu iau lucrurile bune din intamplarile rele si ca nu invat din greselile altora. Ieri am fost tamponat din spate pentru ca am franat brusc la o trecere de pietoni unde pietonul nu s-a asigurat ci a traversat pur si simplu. Mie mi-a intrat si mama ABS-ului de nu se mai auzea radioul ca sa opresc si bine ca n-am o masina usurica pentru ca altfel sutul acela in posterior m-ar fi aruncat peste doamna pieton, prea pretioasa ca sa intoarca si capul cand merge pe strada.

Sa ai o zi in care daca nu te uiti tu dupa altii, macar sa se uite ei dupa tine.

PS: si as mai avea o sugestie si pentru arhitectii lu’ peste de prin primariile de sector care cand vine Primaru’, (Piedone) in cazul meu de cetatean si zice ca vrea flori, arbusti decoratiuni pe strada sa nu mai dea din cap aprobator si sa-i de-o o palma peste ceafa aia lata. Arbustii nu au ce cauta pe scuarurile de pe mijlocul strazii, pe refugiile de pietoni, in statiile de tramvai. Daca pietonii nu se uita oricum pe unde traverseaza ar fi o idee ca macar soferii sa-i vada pe unde se ascund nu sa ne trezim ca sar din padurile ornamentale de sector direct in fata masinii.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Stimati pietoni,…

  1. Cristian Cartzu says:

    Imi pare rau ca ai avut din nou accident. Sper ca esti bine si da, ai mare dreptate cu rolul Politiei. In US frica de politie si de legi i-a facut pe oameni sa respecte regulile astea menite sa nu le puna viata in pericol.

  2. Pingback: Tweets that mention Stimati pietoni,… « Gandul de dimineata -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *