Am fost la…

… aeroport. La Otopeni. Nu e prima oara. Am mai fost pe acolo. Am vazut echipaje cu piloti si insotitoare de bord. Nu e prima oara. Am mai vazut. Am vazut si un cocker auriu haios, cu vesta. Pe vesta scria ‘vama’. De asta n-am mai vazut.

Dar sa ne intoarcem la stewardese pentru ca atunci am avut revelatia. Nu o sa va spun ca-mi plac, pentru ca nu pot generaliza. Da, stiu o sa fiu acuzat ca sunt vulpea din fabula cu strugurii, dar nu despre asta e vorba. Altceva am realizat: imi plac uniformele. Cred ca imi lipseste vremea din generala cand am purtat uniforma aia cu camasa pepit si cea de gala cu camasa alba si cravata de pionier, trese si snur. Cam de atunci n-am mai purtat uniforma. Am mai avut o tentativa in liceu in clasa a 12-a la final, dar nu a fost uniforma ci o culoare pentru toti din clasa. Dar, concluzia e aceeasi: imi plac uniformele. Nu toate, cei drept: nu-mi plac alea cu stridente gen echipa de interventie de la SMURD sau pompieri sau politia cu geaca aia verde. Imi plac uniformele mai discrete, iar cred ca cele mai comune pentru a ilustra sunt cele din aviatie. Si alea de marina sunt faine. Iar acum ca tot m-am gandit la asta, am mai vazut niste uniforme faine la receptionerele de la 2 hoteluri din Anglia.

Am dat search pe Google cautand ‘uniforms’ incercand sa-mi mai aduc aminte care-mi mai plac. A returnat insa foarte multe poze cu domnisoare prezentabile (dar nu parintilor) in uniforme sexy. Asta imi taie un pic din avantul initial ca ma gandesc acum daca nu cumva uniforma o fi vreun fetis. Mai plac cuiva uniformele? Macar sa stiu ca nu sunt singur. Si care, daca tot marturisesti.

Sa aveti o zi… ordonata si disciplinata. ;)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Am fost la…

  1. Calin says:

    DA! Imi plac mie! Mi-au placut intotdeauna, vorbesc despre disciplina, ordine si la unele categorii de un cod de onoare, respect, solidaritate etc. Mi-au placut mult de tot uniformele carabinierilor din Italia. Senzationale, mai ales pantalonii negri cu vipusca rosie :) Daca dai un search pe google dupa carabinieri pictures, o sa vezi despre ce vorbesc (plus doua-trei domnisoare in aceasta uniforma, dar nu actrite de filme…din acelea, ci politiste:).

    Imi mai plac uniformele elevilor din Anglia de exemplu (Oxford, Cambridge), le-am vazut live cand am fost acolo.

    Asa ca nu esti deloc singurul. Mereu am spus ca uniformele ar ridica mult nivelul unor scoli, al atitudinii elevilor in scoala. Cred ca o scoala buna ar sti sa faca din asta un motiv de mandrie pentru elevii sai. Sa fii mandru ca porti uniforma unei anumite scoli. In schimb, in Romania e parada hainelor scumpe la unii copii, iar la altii…frustrarea ca nu vor putea niciodata sa ajunga la nivelul colegilor..sau, ma rog, al parintilor acestora. O uniforma decenta, eleganta si fina ar rezolva multe probleme.

    O zi frumoasa tuturor!

  2. Ra says:

    Mie imi plac uniformele, bine – asta si pt ca port una cu mandrie! Din pctul meu de vedere iti spun ca uniforma conteaza, dar si atitudinea cu care porti uniforma. Niciodata nu va inspira respect si disciplina o uniforma purtata neadecvat. Asta inseamna necalcata, nu f curata si in gen purtata pe genul sleampat. Si include si imbunatatiri proprii, de ex brose, accesorii care nu fac parte din uniforma. Nu esti singurul caruia ii plac uniformele, vad zilnic oameni care ne admira, intorc privirea cand trece vreun echipaj si zambesc frumos cand isi dau seama ca i-am vazut ;)! Uniformele sunt placute, atat timp cat sunt purtate corespunzator, facute cum trebuie (respectand cerintele fiecarei meserii) si le e adaugata o atitudine pe masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *