Aseara am auzit…

… expresie foarte faina. Mi se pare asa pentru ca desi pare o gluma haioasa, de sintaxa englezeasca, ea ar putea ascunde si un pic de secret al fericirii.

Este vorba despre “Out of my mind. Back in 5 minutes.”. Atentie, nu cred ca trebuie sa o iei razna pentru a fi fericit si nici nu confund cele doua notiuni. Mi se pare insa ca pot fi foarte fericiti cei ce se pot detasa de cotidian, de probleme, de momentul dificil prin care trec. Cred ca acel “pas in spate” care ne este sugerat in moment in care vrem sa luam o decizie importanta si ar trebui sa vedem o chestiune in ansamblul ei, poate sa fie exprimat si in “Out of my mind”. Am observat in foarte multe discutii ca lumea prefera sa reactioneze in loc sa anticipeze, prefera sa escaladeze in loc sa linisteasca. Avem o atitudine usor razboinica cu privire la orice si interpretam foarte usor prea multe ca o declaratie de lupta.

Exista fara indoiala si oameni carora le iese treaba cu calmul, cu judecata, cu pasul inapoi pentru o imagine mai de ansamblu si celor carora nu le iese privesc asta ca pe un secret teribil. Astfel, azi te provoc sa-mi spui cum faci sa te duci “out of your mind” cand ai nevoie de o clipa de liniste si odihna din fata gandurilor cotidiene si redundante care pun presiune pe capacitatea noastra de a gandi drept. Ai un secret? Ai o metoda care da roade fara de exceptie? Ai o reteta de succes in aceasta privinta?

Sa ai o zi plina de rational acolo unde este necesar.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Aseara am auzit…

 1. Iulia says:

  Cred ca e nevoie de o anumita doza de egoism, din lipsa de alt termen, ca sa te poti detasa asa complet. Cred ca trebuie sa fii dispus, pentru o anumita perioada de timp, sa te pui pe tine mai presus de orice sau de oricine. Eu pun pret pe egoismul asta, desi de multe ori imi da si o usoara stare de vinovatie ulterior. E un pret mic de platit, pentru ca apoi ma pot arunca in activitatile zilnice cu mai mult zel. Poate d-aia nici nu obosesc asa repede. In orice caz, eu citesc cand vreau sa ma detasez si sunt in stare sa ma pierd in pagini daca nu sunt atenta :))
  Am si un loc preferat in Tineretului unde merg cand e cald, cu o carte. Si acu, daca stau sa ma gandesc bine, abia astept sa vina primavara.

 2. Teodora says:

  Nu stiu ce sa-ti zic… Nu cred ca exista o reteta de succes… Eu in general sunt “out of my mind” in sensul descris de tine aici…si nu “reactionez”, prefer sa analizez apoi sa decid… Si totusi, uneori nu e bine sa fii asa… Astazi de exemplu am pierdut ceva important pentru mine pentru ca nu am reactionat sub imperiul impulsului… :( La fel, in alte situatii, de “suflet” sa le zicem, am “reactionat” rapid si gresit/impulsiv, cand ar fi fost mai bine sa stau sa gandesc mai mult ce ar fi mai bine sa fac… Totusi, all in all, 80-90% of the cases, I’m out of my mind… Si pot detalia, dar nu aici. :)

 3. Doru Oprisan says:

  De fiecare data cand te pregatesti sa te enervezi fara rost, trebuie sa iti aduci aminte de dimensiunile microscopice ale tale, ale problemelor tale, etc, in raport cu planeta, universul si alte lucruri sensibil mai mari. Sa iti imaginezi ca te uiti la propria persoana de undeva de sus si dai zoom out pana nu te mai vezi. Nici nu dureaza mult sa dispari din peisaj :) Vei realiza ca iti pierzi timpul cu detalii daca te enervezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *