Am avut placerea…

… de a experimenta ceva nou ieri: cum sa-ti ridici un colet international de la Posta. :) Tremuram de nerabdare inca de joi cand pe site-ul Postei Chineze (long story) scria ca ajuns in Romania si ma invitau sa verific tracking numberul la Speed Post. Am crezut ca e un curier d-asta obscur, dar era chiar Posta Romana. Am intrat si la ei pe site si mi-a spus ca a ajuns la Oficiul Postal 3, in Pantelimon si ca a fost procesat la 13:31 si ca tot la 13:31, dar 5 zile mai tarziu (adica in 3.02) a fost si “avizat”.

Mi-am imaginat ca era o eroare undeva data fiind ora identica asa ca mi-am zis sa ma duc sa intreb. Am gasit-o usor, e undeva pe stanga, asa ca acolo am fost intrebat la primul ghiseu din dreapta intrarii: “Avizul?”. “N-am” am raspuns. “Pai si de unde stiti ca aveti un pachet?”. Am spus am primit notificare pe mail ca a ajuns si ca de aia am venit. Am fost intrebat si prin ce a fost trimis, i-am raspuns prin E.M.S. si mi-a zis ca pachetele EMS nu vin la ei. Contrariat un pic, mi-a crescut tupeul si am zis ca site-ul Postei Romane mi-a indicat OP3 ca loc de intalnire si nu am venit eu asa la plesneala. Mi-a cerut Tracking numberul. I l-am dat dupa doar 5 minute pentru ca pe telefon, in corpul mailului nu aparea si trebuia sa intru pe un link, link care pe telefon nu mai era link. Asa ca am sunat o prietena pe care am rugat-o sa-mi hack-uiasca si mie contul de email astfel incat sa pot sa aflu traking-ul. Done. Intre timp doamna ma intreaba cu ce incepea codul. Mi-a dat doua variante. Am ales “RB…”. Mi-a spus la fel de calm ca “RB”-urile nu vin la ei. I-am dat codul apoi, buletinul si… (wait for it!) s-a intors cu pachetul. Ai dracu astia de la Posta Chineza cate faradelegi au facut! Au gresit codul de urmarire, au trimis EMS-ul la non-EMS si toate pentru mine. M-as muta in China in semn de recunoastere. Partea proasta e ca tot in semn de recunoastere s-ar putea sa fiu foarte usor recunoscut acolo. Pentru ca am nasul mare.

Dar in rest experienta de la Posta n-a fost tocmai rea. Mi s-a parut un pic ciudat ca singura semnatura de ridicare a coletului am tras-o pe o ciorna scrisa de mana, dar I don’t mind. Am baterie noua la laptop, din Hong-Kong si mai am 3h17m left. Daaaa?!

Sa ai o zi insorita! Nu trage in mesager, eu faceam o urare!

PS: Am aflat ca toate coletele externe pentru persoane fizice sosite prin posta, vin la OP 3 in Pantelimon. Nu stiu de ce. N-am intrebat.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Am avut placerea…

  1. Adina says:

    Daca ti-a trebuit tie baterie de laptop de peste mari si tari :P

  2. muntele says:

    auzi, da chiar așa. explică-mi și mie că mă interesează subiectul. mă interesează chiar mult. hai să le iau pe rând.

    ce baterie e?
    cât era aici și cât te-a costat s-o aduci de acolo?
    de ce (pana mea) din china?
    mai am, dar le pun după.

  3. muntele says:

    dubiosule. ești primul om pe care-l aud că și-a comandat ceva direct din china. o să te mai întreb peste vreo lună dacă-ți mai merge bateria. cred că-mi iau și eu.

    • Trebuie sa recunosti insa ca are logica. Daca imi comandam din US, asa cum am crezut initial ca fac, si era fix aceeasi baterie, nu era acelasi lucru? Dupa ce-ti iei si tu, sa-mi zici daca-ti merge. :p

  4. Teodora says:

    Eu chiar sper ca stiti ca… China este o tara foarte avansata in tehnologii de toate felurile si ca au avut o dezvoltare economica spectaculoasa in ultimii ani… Numai pentru ca un produs este mai ieftin decat ne asteptam, nu inseamna neaparat ca este mai de proasta calitate, ci mai degraba ca ei au nevoie sa vanda si sa produca mai mult si continuu, castiga din volum nu din “tunuri”, ca sunt multi si muncesc pe bani putini ca sa supravietuiasca.

  5. Andrei Catalin says:

    Eu am comandat din Japonia… coletele au fost trimise tot prin EMS, dar eu l-am ridicat din Plevnei… singura problema a fost ca m-am dus prea devreme, si doamna de acolo (bine, adevarul e ca am inconjurat toata cladirea pana am ajuns unde trebuie) m-a certat si mi-a spus sa astept doua zile dupa ce primesc email de confirmare ca a ajuns in Romania. Din cate am inteles de la alte persoane, coletele externe nu ajung la acelasi oficiu postal. Coletele din USA se ridica de undeva din Vitan (nu sunt sigur de ultima informatie, sper sa ma corecteze cineva).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *