Este inceputul…

… unei zile ce incheie saptamana de lucru pentru mine. Sper! Am avut multe de facut saptamana asta, si cum marturiseam si unui prieten sper ca lucrurile sa se aseze un pic si macar jumate din ele. Exista totusi un avantaj mare, pus foarte bine intr-o fraza de Confucius: “find work that you love and you won’t have to work a single day in your life”. (thanks to my cousin for reminding me this quote)

Sub umbrela acestei pareri pe care o impartasesc intru totul, nu pot sa nu ma gandesc la momentele in care te simti un pic confuz in viata si parca te-ai apuca sa rezolvi lucrurile care nu-ti dau pace, psihic, si nu stii de unde sa o apuci. Ra scria si ea aici, mai ales in raspunsul la comentariul meu, ca de cele mai multe ori nu stim ce vrem cu adevarat. In astfel de momente mie imi place sa fac un pas in spate si sa analizez un pic mai de departe lucrurile pentru a vedea ceea ce nu reusesti cand te uiti direct la ele. Prefer sa pierd o oportunitate gandindu-ma la ce vreau cu adevarat. Dupa ce am stabilit clar, de acolo nu este decat executie, iar in functie de cat de dedicat si de iscusit vei ajunge acolo mai repede sau mai tarziu.

In ultima perioada am intalnit cateva persoane in astfel de situatii confuze, la un pas de a lua decizii pripite, disperate, doar pentru ca nu-si acordau un ragaz sa vada lucrurile mai clar si mai in ansamblu. Toate tinere, la inceput de drum. Cred ca asta e cel mai important moment in care sa faci o analiza si sa pornesti pe drumul corect. E important sa faci si greseli, pentru a invata din ele, dar cu cat le faci mai la inceput cu atat iti va fi mai greu sa te ridici de jos.

Inchei tot cu o bucata dintr-un citat: “Limitations live only in our minds”. Nu stiu cine a spus-o, dar daca plecam de la acest punct de fiecare data, vom putea sa ne depasim asteptarile autoimpuse.

Sa ai o zi cu forta!

PS: Mi se pare foarte potrivita o piesa foarte draga mie, mai ales in aceasta interpretare, ce are un titlu extrem de sugestiv pentru subiect.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YNxbCK8SaA8]

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged . Bookmark the permalink.

0 Responses to Este inceputul…

  1. Ionut Dragu says:

    Mai mult ca sigur ca cine a spus “find work that you love and you won’t have to work a single day in your life” a fost un maaaaare puturos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *