Multi dintre…

… noi, poate chiar toti, am avut in viata exemple. Si nu ma refer aici la exemplele pe care ti le dadeau trecator parintii cand iti spuneau sa nu faci ca X-ulescu, ca nu mai iesi la joaca o luna. Ma gandesc fix la acele persoane pe care le admirai si poate inca le admiri sincer si care-ti serveau ca model de caracter, de atitudine. N-as vrea sa fac din aceste randuri o dezbaterea a teoriei asteptatilor vs referinte. Cineva posta chiar ieri un comentariu in care vorbea despre dezamagiri ca sunt cu atat mai mari cu cat asteptarile ne sunt mari. Foarte corecta afirmatia. Asta este si un lucru pe care l-am invatat de la unul din modele pe care am avut norocul sa le intalnesc in viata. Am mai invatat ca daca vrei sa schimbi un sistem trebuie sa-l intelegi, iar apoi sa-l imbunatatesti particica cu particica. Am invatat ca pentru asta iti trebuie entuziasm si speranta. Acestea doua insa incepi sa le pierzi cand ramai singur.

Iti doresc o zi in care daca nu ai un astfel de model, sa-l gasesti, daca nu ai entuziasm acesta sa-ti fie indus, iar daca nu ai speranta sa ai macar un vis!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged . Bookmark the permalink.

0 Responses to Multi dintre…

 1. nanook says:

  singur nu ramai niciodata, pentru ca suntem cu totii o singura fiinta, dar acest lucru nu ne-a fost dezvaluit de nimeni pentru ca erau ‘atei’ iar ‘dupa’ au ramas aceeasi care nu stiu. ceea ce religiile definesc ca ‘spirit’ sau ‘suflet’ reprezinta partea comuna din toti. si mai frumos, acea energie se gaseste in tot ceea ce vedem si pe care, unii, nu pun pret (aici voi fi laudat de ecologisti). doar ca formele de exprimare sunt diferite pentru ca vibratiile acelei energii sunt la diferite niveluri. asa ca ne putem regasi in tot ceea ce percepem cu simturile noastre limitate. o zi excelenta, n.

 2. Corina Tau says:

  alchimia spune ca pentru a obtine cel mai pur si de pret material trebuie sa incepi prin a descompune (materia in care se gaseste). dupa ce-l descompui incepe re-compunerea.
  unii ii zic alchimie, altii legenda pasarii phoenix, functie de vibratiile de care zicea nanook. despre asta e vorba si in povestea cu greuceanu :) pentru a schimba lumea, incepe cu tine insuti zicea mahatma gandhi.

  lumea e compusa din unde. esti radioul care le capteaza, si mana ta e cea care schimba postul!

 3. Floriol says:

  trebuie sa spun si eu cu mandrie ca am avut sansa de a cunoaste un astfel de model/exemplu – si aici ma refer la aceeasi persoana ca si tine. de la prima ora am simtit ca este altfel de profesoara (si aici ma refer in sensul bun), iar cand am inceput sa avem si colaborari extrascolare am avut tot respectul pentru dumneaei. Invatam la fizica, doar din respect si pentru a nu o dezamagi. Am invatat si multe lectii despre viata. Imi pare nespus de rau ca nu mai este printre noi!

 4. nanook si corina, multumesc pentru reply-uri. incurajarile si explicatiile pe care le-ati oferit sigur au adus valoare acestui post, post caruia ii lipsea componenta rationala, fiind randuri scrise la cald dupa o zi in care m-am tot intrebat daca vestea este reala sau nu, refuzand parca sa cred.

 5. Silviu says:

  a fost un model nu doar pentru elevi… ci si ptr colegi. Dumnezeu sa o odihneasca

  • Ai mare dreptate Silviu. Ma bucur sa te regasesc si aici. Pacat insa ca acesta a fost motivul. Sper sa ne revedem si in alte proiecte cum stiu ca si tu pregateai pe la liceu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *