Gandul de azi…

… vine de la ce am visat azi noapte. De vreo 3 zile visez ciudatenii. Cred ca e de la ploaie. Azi noapte am visat ca lucruri pe care mi le doream foarte tare si care nu mai depindeau de mine, se intamplau oarecum miraculos.

Acum daca stau sa ma gandesc ca acum cateva zile am inceput primul sezon din Heroes, un serial despre oameni cu puteri deosebite, face un pic de sens. Problema e ca la aceia chestiunile sunt clare: unul se vindeca ultra rapid, altul citeste ganduri, altul controleaza focul etc. La mine insa nu-mi dau seama care era puterea asta. Puteam sa conving oamenii sa faca ce vreau eu sau era o legatura mai directa cu universul care in momentul in care-mi doream ceva suficient de tare se ocupa de asta? :)

Probabil ca e SF toata treaba desi sunt convins ca exista oameni pe pamantul asta care au abilitati extraordinare. Si acum vin intrebarile: daca ai avea si tu o astfel de putere, ce ti-ai dori sa fie? Si ar mai fi un aspect: ai incerca sa o ascunzi sau ai folosi-o public? Nu te intreb si in ce scop ca sigur nu va iesi doar adevarul la iveala ;). Mi-ar placea sa si argumentezi un pic.

Sa aveti o zi in care sa va depasiti limitele.

PS: Pentru inspiratie sau setarea mood-ului potrivit am pus mai jos Original Theme din Heroes.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xLA6TSnLols&feature=related]

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Gandul de azi…

  1. Iulia says:

    Heroes, pe mine m-a plictisit dupa sezonul 2, dar iti doresc tie sa nu ti se intample asa. Incearca Fringe daca vrei sa continui oarecum in acelasi ton, mie mi s-a parut mai bun :)
    Cat despre puteri, de mica mi-am dorit sa pot sa controlez lucrurile cu mintea. Ma rog, la inceput imi doream o bagheta fermecata, da’ mi-am dat seama repede ca ar fi mai interesant asa. Motivul era unul foarte inocent, bineinteles, pentru ca voiam sa-mi pot face temele fara sa ma obosesc prea tare :)
    Din liceu in schimb, mi-am facut un scop din a nu-mi dori lucruri care nu se pot obtine, sau cel putin, daca mi le doresc, sa nu am asteptari.

  2. Clod says:

    Recomand “Lie to me” :D…nu imi mai amintesc daca l-ai vazut. Stiu ca nu e din aceeasi gama ci cumva e legat de ideea ta cu puterea; desi nu e chiar o putere ci o stiinta, e interesant sa poti demasca oamenii doar dintr-o privire. In ceea ce priveste dorintele, de cand am vazut primele episoade din Star Trek mi-am dorit sa ma pot teleporta, atunci pentru ca mi se parea interesant sa surprind oameni…acum as vrea sa scap de trafic si claxoane, de mers prin ploaie, de circulat cu minunatul RATB.

    • Doar ce am inceput sezonul al 3-lea. :D Desi nu prea sunt de acord cu treaba ca ar fi interesant. Cred ca cine ar putea face asta ar avea o viata plina de dezamagiri. Am retinut: teleportare. Multam!

  3. Cristian Cartzu says:

    Cand eram mic visam sa ma misc mai repede decat toata lumea sau sa pot opri timpul. Nu-mi e foarte clar. Cert era ca visam sa salvez oamenii din accidente rutiere :)). Nu bag mana in foc insa ca doar la asta as fi folosit “puterea”. Un soi de Hiro din Heroes. :))

  4. uma says:

    despre heroes spuneai ca se invart in cerc, cu siguranta vei ameti pana la ultima serie pentru ca eu m-am plictisit de laitmotivul lor de a save the cheerleader save the World.

    eu imi doresc sa pot auzi gandurile oamenilor, nu ale tuturor pentru ca m-ar durea capul, sa fie organizat si sa pot alege eu asta…ar fi foarte interesant la interviuri :)

    • De ala am trecut. Nu stiu daca va continua. Oricum e dragut ca au ales o majoreta. Daca voiau sa-l salveze pe politician cred ca le cadea audienta serios. Altfel insa, am notat: reading minds. :)

  5. Roxana says:

    Andrei, tare subiect de discutie! Daca as avea o putere magica, as folosi-o subtil atat in viata mea cat si in viata celorlalti. In clasele primare, imi doream sa am o penita de stilou de aur ca sa pot scrie frumos si stralucitor, in gimnaziu – sa am puterea de a “lungi” timpul, iar in in liceu imi doream o putere mai complexa – sa iau orice forma imi doream, de preferat frunza si, apoi, sa zbor. Acum, daca as avea o bagheta magica, as folosi-o sa redau oamenilor pacea sufleteasca si psihica…Asa ar mai economisi bani de psiholog:) A, si apropo de psiholog…, da-mi voie sa nu-mi tradez a doua meserie si sa ofer o varianta de descifrare pentru visele tale: nu ploaia fu de vina pentru cosmarurile tale, ci frica de a nu putea controla lucrurile. Puterea magica ce a rezolvat lucrurile este credinta ta in ceva superior tie care pana la urma va avea grija de tot. Bun spirit de conservare! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *