Increderea nu-i gratis, dar nici nu se cumpara.

Ieri am inceput din nou sa lucrez cu manageri de locatii intr-un proiect dragut, simpatic si al “naibiului” de challenging. Mai actualo-urban de atat nu stiu sa-l descriu. Ca in fiecare relatie, la inceput, exista o perioada de tatonare, de studiere, de intelegere si apoi, de stabilire a unor reguli nescrise in care se va comunica. Desi intotdeauna se vorbeste de picior de egalitate, acest fapt cred eu ca exista doar in teorie, pentru ca este in natura umana sa incerci sa-ti domini interlocutorul.

Tot la inceputul unei astfel de relatii, de obicei, cel nou in grup trebuie sa ajunga sa castige increderea membrilor. Cererea pentru incredere in alb este un act de slabiciune din partea oricui, din punctul meu de vedere, pentru simplul motiv ca faptele sunt cele ce vorbesc cel mai bine despre cineva. Despre increderea pe care cel nou trebuie sa o aiba fata ce membrii vechi ai grupului, si asta trebuie castigata insa aici cred ca este mai mult de discutat. Nu este constructiv sa pleci la drum cu prejudecati, din acest motiv cred ca aici increderea in alb trebuie acordata si luata cate putin de fiecare data cand exista motive de indoiala. In lucrul cu oamenii nu vei avea parte doar de parteneri pe chipul si asemanarea ta si nici croiti pe un profil pe care ti-l inchipui tu a fi perfect. Ei sunt diferiti unul de celalalt, au moral diferit, logica diferita si toate aceastea trebuie tratate si abordate punctual pentru rezultate optime in colaborare.

In cazul in care vi se pare bizar ce scriu aici, rog lasati un semn de exclamare mai jos. In cazul in care gresesc, rog sa corectati pentru a nu ma lasa in intuneric. In cazul in care va place exista, nu-i asa, intotdeauna butonul de LIKE :D

Sa aveti o zi buna in relatiile cu ceilalti.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Increderea nu-i gratis, dar nici nu se cumpara.

  1. uma says:

    ai trecut examenul, dar ai putea pune un :) pentru notele de trecere si un :( sau altceva pentru primele 2 stelute
    ! il voi citi si de acasa pentru ca acum e citit pe diagonala

  2. Cristian Cartzu says:

    Succes in noul proiect! Cat despre incredere, aceasta o acordam intotdeauna pe baza unor prejudecati determinate de previous experiences. Cam asa se intampla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *