Plimbare si prieteni.

Am fost la o plimbare cu bicla aseara. O excursie mica pana in centrul vechi si o intoarcere in viteza pentru ca se pornise o mica vijelie si ne-am speriat de ploaie. Odata ajunsi mai langa casele noastre, ne-am priponit biclele pentru a ne adapa. Noi, nu ele. Ne-am “adapat” cu cateo bere, prilej cu care am mai povestit diverse.

Am ajuns sa povestim despre oameni ce trec prin viata noastra cu diverse scopuri. Oameni din a caror vizita de obicei avem de invatat si din nefericire, daca suntem mai sensibili si mai sociabili de fel, ajungem sa ne doara trecerea lor pe acolo. Lasa urme mai fine sau mai adanci, dupa caz. Am identificat clar o categorie. Este vorba de “prietenii de conjunctura“. Nici numele nu iti inspira incredere, dar ei. De fapt aici gresesc, ei iti inspira incredere. Cu asta se ocupa. Discutia de aseara nu doar a identificat niste tipologii, niste actiuni tipice pe care acesti “prieteni” le intreprind, dar in timp ce discutam imi veneau in minte exemple de astfel de oameni. A fost un pic dureros, pentru ca pe unii nu-i percepeam la acest mod. Acum insa lucrurile tind sa se schimbe.

Acum vreo 2 ani o prietena, pentru care se pare ca am fost eu un “prieten de conjunctura” a hotarat brusc zic eu, dar poate intemeiat sa faca curat in viata ei. Si-a schimbat numarul de telefon, s-a mutat, si-a sters profilele de pe retele sociale si gata. Practic a disparut pentru cei ce o stiau doar si a ramas acolo doar pentru prietenii adevarati. A fost o decizie pe care mi-a fost greu sa o accept pentru ca era o persoana pe care o admiram sincer. Tot sincer insa nu am reusit sa imi fac mai mult timp pentru ea, iar asta este o chestiune pe care o facem atat de des incat stilul nostru de viata are nevoie de un reset din cand in cand. Am inceput si eu sa ma gandesc la unul.

Miercuri de cumpana si concluzii castigatoare sa ai.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Plimbare si prieteni.

 1. Andrei says:

  Da reset dar nu da format c:. Verbinschi stie de ce! :)

 2. ab says:

  @Andrei :))) Pai nu cu format scapi de virusi? Asta era reteta sigura in 1995 :))

 3. Pingback: Gandul de dimineata » Iar am luat-o pe o rampa ascendenta.

 4. Andreea says:

  “Prieten de conjunctura” nu e prea mult spus?
  Eu as folosi simplu “cunostinta”.

 5. ab says:

  @Andreea O simpla cunostinta nu este exact. Ma refeream la aceia care ar pretinde ca-ti spun prieteni pentru diverse avantaje. Si nu ma refer la bani, ci diverse alte lucruri. Acum ca am vazut ca esti “multinationala” profesional vorbind, zic sa ai grija la astfel de amici.

 6. Andreea says:

  Intru in al 3-lea an de “multinationalitate” si pot spune cu incantare ca m-am tinut departe de astfel de oameni, desi s-au invartit bine in jurul meu, incercand sa ma ameteasca. Dar povestea e lunga :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *