Intotdeauna mi-a…

… facut placere sa vorbesc despre masini. Imi plac. Imi place design-ul auto, imi place senzatia pe care ti-o ofera un condus precis, sportiv. Imi place sa conduc pe un drum virajat. Imi place masina pe care o am. Din multe puncte de vedere. Ma calca pe nervi insa cand sunt nevoit sa povestesc cum am ajuns sa-mi para rau ca am cumparat o masina produsa de constructorul nr 1 in lume, pana acum vreo 2 luni. Intrebari firesti, cum ar fi “cati km ai cu ea?” si “de cand ziceai ca o ai?”, cu raspunsuri la fel de firesti ca “60 de mii” si “de 3 ani”, duc din nefericire la o intrebare care imi ridica pulsul: “si? ai avut vreo problema cu ea?”. Cu cine? Cu masina mea? Si apoi incepe sa curga o lista, iar faptul ca reprezentantul din service incearca sa ma faca sa ma simt important pentru ca sunt primul cu aceasta problema, nu stiu exact de ce, dar nu ma incanta. Am fost si primul cu aceasta configuratie (motor/echipare) dar daca scria undeva cu vreo steluta ca unicitatea asta va dura si va durea atat timp, zau, mi-as fi luat un model romanesc ce se vinde bine in Europa. Asa, modelul meu, denumit dupa patron, dar discret, cu un “t” in loc de “d”, mi-a adus aminte ieri de momentele palpitante cand numaram cilindrii functionali dupa sunetul pe care-l facea motorul la o masina care este mai mare ca mine cu 3 luni. E bine ca a mea imi da doar senzatia ca-si pierde un arc cand trag dreapta de volan.

Sa ai o zi in care trasul volanului spre dreapta sa nu-ti intrerupa radioul. S-ar putea sa auzi alte zgomote care nu ar trebui sa se auda deloc.

PS: Indiferent ce comentariu vei face, pentru ca stiu ca vei face, nu pomeni marci de masini. Stiu ca poti fi discret.
PS2: Ai avut vreo masina care sa-ti fi tinut mandria la vedere pe intreaga durata a folosirii?
PS3: As putea fi acuzat de rea vointa daca as spune ca nu cred ca este vina masinii in totalitate si ca reprezentatii in Romania au ajutat si ei cum s-au priceput mai bine la acest caz. Asa ca n-o sa spun.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Intotdeauna mi-a…

 1. nanook says:

  bogdan, nimeni, dar absolut nimeni care te vede la volanul masinii tale nu stie ce probleme ai tu si masina ta! si daca te mai plangi mult, s-ar putea sa o vinzi greu :). o zi excelenta, n.

  • Se pare ca de problema revanzarii s-au ocupat chiar producatorii ;) Sunt de acord insa cu ce spui, problema e mai complicata insa. Nu dau 2 bani pe ce crede lumea despre masina mea. Serios. Au alte optiuni. Nu mi-am luat masina pentru ei. Dar, ajung la partea dureroasa: mi-am luat masina pentru mine, ca sa ma simt eu bine in ea, iar partea asta cu diverse probleme incepe sa-mi fure acel feeling placut. Iar faptul ca nu neaparat masina e de vina, ci serviciile conexe oferite de importator ma fac sa iau toata chestia asta foarte personal :)

 2. adina says:

  Io zic ca Bitch a mea e mai rezistenta :D Are ea “crizele” ei de personalitate (adica probleme la partea de electrica), dar totusi …

 3. alina says:

  eu cred ca nanook a zis un mare adevar … so keep it quiet :)

 4. ana says:

  Nu iti face probleme, este doar o masina. O sa ai si alte masini,care sa te faca mai fericit. Si eu cred ca in Romania multe probleme se datoreaza service-urilor autorizate. Poate de aceea toate reparatiile, inlocuirile de consumabile etc la masina personala le face sotul :) care nu este mecanic! si le-a facut mult mai bine decat in service…

 5. @ adina, crizele alea de personalitate iti aduc spiritul craciunului aproape aproape tot anul, cu beculete ce clipesc si sunt multicolore :)

  @ alina si eu cred ca nanook are dreptate. in general, nu doar acum. oricum tu ai zis asta ca sa te pui bine cu el dupa ce “v-ati certat” acum cateva zile :)

 6. iulia says:

  mie nu-mi plac masinile, pentru mine sunt doar o necesitate. un singur lucru am invatat eu din chestia asta insa, nu te mai intreb de masina… ca nu-ti mai stric placerea generala. in orice caz arati foarte bine la volanul ei si vorba cuiva mai sus, nimeni nu tre sa stie ce probleme ai cu ea. poti sa stai tantos in continuare… :))

  • Nu despre intrebare e vorba, ci despre cat de pornit am inceput sa-ti povestesc. Este ce-i spuneam si lui nanook, ca imi este furata placerea de faptul ca observ lucruri, iar de ignorat sigur nu pot. Am incercat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *