Ce ziceti de dealerii auto din Romania?

Ma rog, in aceeasi oala as baga si importatorii. De unde si pana unde acest subiect? In primul rand, cu totii a trebuit sau vom ajunge sa cumparam o masina. Iar daca vorbim de una noua, de care vom fi extrem de mandri si pe care ne-o vom dori mult inainte sa o avem, ei bine, in aceasta situatie cu ei va trebui sa ne intalnim. Cu omul de vanzari, ce primeste comision din fiecare masina vanduta, acel om care in teorie trebuie sa iti inlature orice dubiu ca nu e aia masina pe care ti-o doresti si care-ti trebuie. Si sa nu uitam ca este omul care trebuie sa-ti creeze o experienta placuta cu acel brand. La urma urmei este reprezentantul acelei marci in fata ta, a cumparatorului.

Inainte sa trec la intrebari indiscrete, as vrea sa mai mentionez un lucru. Al doilea motiv pentru acest subiect este o scrisoare deschisa primita de la un prieten, scrisa initial pentru IQads, adresata domnului Ion Tiriac, scrisoare refuzata pentru publicare de site-ul mai sus numit. Probabil pentru ca era o scrisoare in care se cereau niste masuri radicale pentru divizia auto a holdingului, fostului jucator de tenis, IQads s-a temut de publicare pentru a nu face valuri. Eu insa ma gandesc serios sa o public, pentru simplul fapt ca este one side of the story. Daca ce se scrie acolo este 100% adevarat, n-ar trebui sa stie si dl Tiriac ce se intampla in curtea sa, mai ales in vremuri grele pentru industria auto?

Si acum, ordonat, cu aliniat si de la capat, va intreb pe voi si va rog sa-mi raspundeti sincer:
1. Cand ati cumparat masina vi s-a parut ca ati fost tratat ok?
2. Dupa cumparare ati avut probleme despre care nu vi s-a povestit nimic la achizitionare?
3. Daca tu iti doresti masina, asta inseamna ca vanzatorul nu trebuie sa mai depuna niciun efort pentru a te convinge?
4. Credeti ca impresia pe care v-o lasa vanzatorul este relevanta pentru serviciile post-vanzare?
5. Credeti ca ar trebui sa public scrisoarea catre domnul Tiriac sau nu?

Eu am si eu raspunsurile mele la aceste intrebari, insa nu le scriu pentru a nu influenta in niciun fel. Vreau sa va aud pe voi.
Sa aveti o zi mai buna decat va asteptati.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ce ziceti de dealerii auto din Romania?

 1. Cristian Cartzu says:

  Eu n-am putut sa dorm in noaptea asta. Am citit diverse, iar acum ti-a venit randul. Sa-ti raspund prin prisma pietei americane.
  1. N-am cumparat masina ci motocicleta. Modul in care s-au comportat? Serviabil.
  2. Au fost niste lucruri de intretinere despre care n-au povestit nimic, dar erau trecute in documente, contract, manual utilizatorului.
  3. Aici e rara situatia in care-ti doresti o anume masina. Exceptie fac marcile premium. Iar acolo vanzatorii se bat intre ei pentru a te convinge ca pe a lor trebuie sa o cumperi.
  4. A lasat o impresie buna, de profesionist. Serviceul post vanzare a fost la fel.
  5. Ma gandesc ca singurul motiv pentru care n-ai publica-o ar fi ca ai niste relatii profesionale care ar putea fi afectate din aceasta cauza. Dar, da. Cred ca ar trebui sa o publici.

 2. ana says:

  1. Am cumparat o masina SH, de la un nene din Pitesti; am insa experienta cu dealerii auto / service-uri autorizate / etc
  2. nu, mi-a zis omul toate dandanalele. cand te duci insa la reprezentant este foarte posibil sa le spui tu care este problema si tot degeaba
  3. nu, insa asta nu il va impiedica sa il doara in … de client service / experience / etc
  4. categoric
  5. bineinteles.

  si 6 – asta este din oficiu: ce motodologie folosesti pentru a analiza raspunsurile tip free text de la intrebarile 1 – 5?

 3. ab says:

  @ana Pai, voiam sa-mi fac o impresie despre cine raspunde cu DA la 5 :)) Cam atat, nothing fancy!

 4. Pingback: Gandul de dimineata » Stimate domnule Ion Tiriac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *