Nu, nu! Tu esti traficul!

Cu doua zile inainte de cea mai mare curatenie nationala, editia 2011, m-a apucat responsabilitatea sociala diversa. Da, mi-ar fi placut tare mult sa merg cu cei 40 de oameni stransi de Muntele pe varful Costila sa strangem ce nu strange nimeni niciodata acolo. Sunt blocat insa in Bucuresti duminica, deci va trebui sa-mi invart matura in alt loc. Pana atunci insa ma gandesc cu groaza ca si azi trebuie sa strabat Bucurestiul de la Sud la Nord si apoi sa revin in centru. Oh, joy!

Saptamana asta s-a stricat cum spuneam si aici. Dar, rau! Se pare ca parintii, toti, mai fac un drum in plus la pranz ca sa-si ia odraslele de la scoala si sa le duca acasa, la sport, la etc. Nici nu stiu daca sa o bag pe aia cu pe vremea mea parintii munceau si eu stiam ce e ala troleu si autobuz. Mai mult de atat, tot pe vremea mea, scoala, dar mai ales liceul au fost alese sa-mi fie comode la transport. N-am ales un liceu prost, ba chiar unul care s-a dovedit foarte bun, dar era la doua statii de mine. Si nu, nici acum nu-mi pare rau ca nu am dat la Sincai, Lazar sau Eminescu. Mi-as fi pierdut o mare parte din adolescenta in autobuze si nu cred ca asta-i scopul.

Apoi, pe langa faptul ca s-au inmultit cursele astora de merg singuri in masini, s-au inmultit si masinile, dar si disperatii. Aia care fac ceva pe culoarea rosie, pentru care banda de stanga e inainte si invers, toti aia care din dorinta de a “smecherii” pe altii, incurca si mai rau un trafic deja incurcat.

Din acest motiv, ma gandeam ca ar trebui ca cineva sa roage frumos pe toti cei care fac asa ceva macar o data pe zi sa se gandeasca de 2 ori inainte sa-i claxoneze pe altii ca ei, sa-si pastreze calmul, sa plece mai devreme de acasa si sa pastreze traficul fluent in loc sa-l blesteme. Pentru ca, nu-i asa, nu esti blocat in trafic, tu esti traficul! (asta din urma e citita la dl Steven Winterburn)

Sa ai o zi calma!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *