Lucruri marunte intr-o luni.

Venirea toamnei mi se pare unul dintre aceste lucruri. N-ar trebui sa fie, dar este. Mai ales pentru cei care acum 3 saptamani se dadeau loviti incomensurabil si iremediabil de faptul repetitiv deja si obisnuit ca se termina vara. Ce o sa se faca ei fara caldura?

Vara s-a terminat. N-am vazut inca victime. Mai mult de atat, aceiasi ce o plangeau acum vorbesc despre frumusetea frunzelor ruginii cazute si asternute in parcuri sau de copii de a intaia cu ghizdane mai mari ca ei in spate. Deci, de toamna nu se moare. Prin toamna treci asa cum ai trecut si prin vara, si as vrea sa lansez de acum un avertisment cat se poate de serios pentru cei ce au de gand sa se planga ca se va incheia toamna: dupa vine iarna. Da, aia cu zapada, frig. Dar nici de asta nu se moare, ca o sa va amintiti ca schiati, ca va place vinul fiert si natura acoperita de nea.

Nea Andrei va ureaza o zi minunata de luni, toamna.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Lucruri marunte intr-o luni.

  1. Ra says:

    Ola, nea Andrei!!! Eu sunt una dintre cele care plange dupa vara, dupa arsita si aer uscat de atata caldura :)). Ma consoleaza (putin, ce-i drept) spectacolul de culoare al frunzelor asternute pe jos. Asta nu inseamna ca in mine nu a murit ceva. Deja sunt mai trista, mai rece, mai antipatica si mai fara chef. Dimineata nu ma mai ridic voioasa din pat si nici nu mai am putere ca in zilele insorite de vara. Energia imi dispare putin cate putin pana la venirea iernii, cand cu siguranta ceva moare in mine. Pentru ca sfarsitul verii, trecerea prin toamna pana la venirea iernii, reprezinta o sinucidere lenta (involuntara) sau o tortura usoara a naturii, impotriva mea. Nu ams ama bucur niciodata de iarna, de vin fiert, de zapada, de ski, munte, ger, inghet, etc… Deci, da, pot sa spun ca trec cu greu peste pierderea verii, peste iarna si singura suportabila este toamna, care are cateva aspecte frumoase. Ce-i al ei, e al ei, nu pot nega. Dar ma poti considera o victima, in mine moare ceva cand se termina vara si renaste atunci cand dau primele raze de soare la sfarsitul iernii….

  2. ab says:

    Ra , in mod evident atunci, nu tu erai printre cei vizati. :) Daca-mi permiti o perspectiva diferita, nu cred ca ceva moare in tine. Cred doar ca adoarme, pentru ca acelasi ceva se va trezi la finalul primaverii 2012.

  3. Ra says:

    @ab
    Nu m-am simtit vizata, dar ti-am spus un alt pct de vedere ca sa vezi ca unii chiar sufera in mod real… nu doar se vaita, pt ca e un trend ;).
    Pups!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *