Experimentul “Luni”.

In aceasta dimineata am citit un articol ce mi-a sosit prin newsletter de la TEDx. Articolul se numeste “Stresul, marele dusman“, a aparut Cariere si il gasiti integral aici

Niste concluzii.
Din el am desprins niste idei potrivit carora stresul la locul de munca vine de la ceilalti sau din propria incapacitate de organizare, ca sunt companii care introduc programe antistress pentru angajati, dar rezultatele sunt slabe, ca stresul pentru cei mai multi este acceptat ca parte a timpurilor in care traim si ca el genereaza niste lucruri rele (“oboseli cronice, depresiei, anxietăţii, migrenelor, insomniei, hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă… şi lista continuă” – am incheiat citatul).

Experimentul.
Astfel ca mi-a venit o idee si mi se pare ca lunea este cea mai buna zi pentru acest lucru. Lunea oricum nu avem chef de nimic si de nimeni. Ce-ar fi daca lunea am incerca sa mergem la serviciu si sa muncim? Dar nu asa cum muncim in fiecare zi. Ci genul ala de munca ciudata, neprietenoasa in care te afunzi si mai iesi doar cand vezi ca s-a intunecat afara. Genul ala de munca care nu e facuta cu gandul la pauza de pranz si la cele de cafea si tigara. Munca aia la care la finalul zilei se vad rezultatele. Munca aia la care nu ai colegi care sa te deranjeze pentru ca si ei sunt afundati in activitatile lor.

Disclaimer.
Atentie, nu spun ca asa ar trebui sa se munceasca sau ca-mi doresc sa devenim roboti. Dar mi-ar placea sa facem asta ca si experiment, in fiecare luni. Apoi de marti sa trecem la lucruri serioase, de care ne vaitam zilnic.

Ne auzim maine ca azi am treaba. Spor!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Experimentul “Luni”.

  1. Calin says:

    Cred ca inteleg ce spui tu aici. Azi si eu simt la fel, dar cred ca doar vremea asta care nu te inspira la nimic altceva e de vina. Daca afara era soare si cald, si la radio Chris Rea canta Sweet summer day…lucrurile stateau altfel. In primul rand, in Cariere nu aparea articolul despre stres..ci despre….idei de team building :)

    O zi cu mult spor iti doresc!

  2. ab says:

    Calin, te-ai prins ca incercam sa colorez munca serioasa intr-o joaca si sa incerc sa schimb mentalitati despre cum ne putem face viata mai usoara la birou? Si cum am putea sa folosim ceea ce nu ne place, adica ziua de luni, in avantajul nostru transformand-o intr-o zi in care ne jucam de-a rezolvat cele mai multe task-uri? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *