Mi-ar placea sa gasesc o reteta.

Nu ca mi-as petrece mult timp in bucatarie, dar pentru asta as face tot posibilul pentru a gasi ingredientele si a respecta cu strictete gramajele.

Nu-mi e clar insa nici de cate portii as avea nevoie, dar reteta asta trebuie sa ma ajute sa-mi scot cateva persoane din minte. Nu e frumos ce spun acum, dar este un mod egoist de a vedea lucrurile. Chiar mi-ar placea sa reusesc sa fiu si egoist pentru o perioada si sa pot sa merg mai departe fara ancore care sa ma tina blocat in trecut. As vrea sa pot sa dau close la niste subiecte deschise in mintea-mi si sa deschid altele in locul lor.

Orice bucatar priceput in astfel de retete e rugat frumos sa dea un sfat unui incepator.
Sa aveti o zi plina de bunatati sufletesti.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Mi-ar placea sa gasesc o reteta.

  1. Calin says:

    Imaginatia joaca un rol esential in ambele bucatarii de care vorbesti tu. In ambele te ajuta sa faci sa para mai frumos, sa miroasa mai frumos, sa aiba un gust mai bun ceva ce altfel ar fi doar…bun, sa zicem. Asa si cu persoanele…Oamenii au tendinta sa tina minte lucrurile frumoase dintr-o relatie, e uman sa vrei sa uiti lucrurile urate care s-au intamplat. Forgive..and move on, cred ca asta e tot ce poti incerca sa faci. Looking back in anger…will not help in any way.
    O zi frumoasa sa ai!

  2. Andrei says:

    Lasa ca ne vem noi si iti dau reteta, cu toate ca ar trebui sa o sti de la mine deja…oarecum!

  3. ab says:

    Domnul Calin, un gentleman ca de obicei. Cred ca e un mic ingredient acolo ce-mi scapa pana acum. E “forgive” si nu “forget”, hah?! Interesant. Poate de asta nu-mi iesea. Am sa incerc sa ma concentrez si pe iertare de acum inainte. Reteta-i cea clasica, cu spovedanie and stuff? :))

    Nea Andrei, vezi ca-mi trebuie una generala. Si compensata daca se poate. Si acum doar ce mi-am dat seama ca eu am o datorie la cineva pe aceasta tema.

  4. AidaB says:

    trebuie sa stai oleaca la macerat. sau la crescut:)

  5. ab says:

    Cam la ce perioada te gandesti cand spui “oleaca”, draga Aida? Ca stau daca e de stat. Asta cu crescutul imi pare intepatura, dar o las asa.

  6. Cristian Cartzu says:

    Ar fi bine daca ar exista retete pentru asa ceva. Calin avea dreptate cumva in ce spunea. Imaginatia are un rol important. Mintea renunta la un gand atunci cand i se pare subiect inchis. Daca tu insa mai crezi ca se poate intampla ceva acolo, nu o sa poti merge mai departe pana nu te lovesti de un zid. Ai nevoie de acel esec concludent. Asta se intampla de obicei cand lucrurile nu au fost clare de la bun inceput. Ma gandesc aici la o relatie care nu si-a consumat toate fazele sau o relatie care nici nu a inceput. Ambele sunt situatii in care mintea renunta greu. Si inima la fel ;).

  7. AidaB says:

    drga Andrei, eu am folosit niste termeni nevinovati din vocabularul de bucatarie:ppp

  8. AidaB says:

    AidaB :
    drga Andrei, eu am folosit niste termeni nevinovati din vocabularul de bucatarie:ppp

    tot eu.
    se zice si se scrie “drAga”, evident. mai apoi, de stat se sta de la o ora la toata toamna:) “oleaca” e relativ.

  9. ab says:

    Vezi, draga Aida, de aia am cerut lamuriri. Stiam eu ca acest oleaca e un soi de nitel, dar de Focsani. :)

  10. Tedora says:

    @Calin
    frumos spus…

  11. Tedora says:

    @ab
    Ai prieteni faini Andrei… Te sfatuiesc de bine… :) (Asa om, asa prieteni…;)…) Intr-adevar iertarea este importanta, pentru a te putea apuca din nou cu drag de gatit… Cat despre retete standard aplicabile si cantitati exacte de respectat, intr-adevar nu cred ca exista, dar sigur sigur, prietenii sunt un “ingredient” esential, cei vechi si altii noi, activitati preferate, acumulari de bucurii din multe alte surse…toate astea pot facilita recapatarea imaginatiei si a chefului de gatit… :) E posibil sa mai stiu vreo doua ingrediente… ;)

  12. ab says:

    Teodora, dupa acest “asa om, asa prieteni” cred ca am sa declar lista de prieteni inchisa. Toti ce vin dupa ii suspectez de asociere la vedetism :)). Dar, da, sunt intru totul de acord cu ce spui acolo tu, prietenii mi-au fost alaturi no matter what si stau cateodata si ma mir de cat de norocos sunt cu astfel de oameni langa mine. Poti sa ne povestesti si despre celelalte doua ingrediente, nu tre sa ne lasi asa cu gura cascata.

  13. Tedora says:

    @ab
    :) Ei…abia astept sa povestesc…dar nu prea imi da ghes inima sa o fac “in public”… Astept sa te dezocupi si spun tot… Daca dupa ce iti spun, ai sa consideri tu ca e de publicat, nu am nimic impotriva… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *