Atentie la neatentie si prostie!

Liviu mi-a trimis un mesaj despre un eveniment ce se intampla maine in Parcul Tineretului. Am cautat apoi si am gasit un articol foarte bun despre Ziua Internationala a Comemorarii Victimelor Accidentelor Rutiere pe Hubpages. L-am citit.

Si as vrea sa va spun ce am inteles din el sau la ce m-a dus cu gandul.

  1. Cand esti la volan esti cel mai mare prost daca te gandesti doar la tine. Pentru ca atunci cand tu gresesti nu suferi doar tu, decat daca toti ceilalti sunt foarte norocosi si lumea asta ar fi foarte corecta.
  2. Atunci cand decizi sa te urci la volan nu decizi doar pentru tine. Pentru ca daca noi toti ceilalti am stii ca tu te-ai urcat beat la volan, am lua cu totii metroul.
  3. Atunci cand mergi regulamentar nu e suficient. S-ar putea sa fii singurul, asa ca fi atent la condus si la nimic altceva.
  4. Atunci cand prietenii te indeamna la prostii, atunci e timpul sa demonstrezi ca esti destept. Nu cand mergi cu 200, nu cand depasesti pe linie continua, nu cand reusesti sa pacalesti un radar sau o culoare de semafor.

Atentie la neatentie si prostie, pentru ca ambele ajung sa te reprezinte la un moment dat. Ar fi bine pentru tine ca toti ceilalti din jur sa fie atenti pentru ca nu vei suferii doar tu. Studiile spun ca ajungi sa constientizezi un pericol doar cand este suficient de aproape de tine. Ar fi bine sa nu constientizezi si o tragedie in acelasi mod.

Campaniile TAC au implinit 20 de ani in 2009 si numarul mortilor rezultati din accidente rutiere a scazut de la 700 la 300. Ti-ar placea sa le explici tu rudelor si prietenilor celor 300 de ce au ramas singuri?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Atentie la neatentie si prostie!

  1. AidaB says:

    cu conditia ca nenea conductorul de la metrou sa n-o fi tras nic el la masea. chiar, pentru ei se aplica regulile Codului rutier? li se face alcooltest sau sint pusi sa jure pe rosu ca n-au baut?

  2. ab says:

    Aida, nu stiu ce sa-ti spun. Logic vorbind, neconducand pe drumurile publice nu se poate aplica codul rutier. Dar o exista vreun cod feroviar al conductorilor, deci s-ar putea sa existe niste prevederi, dar nu stiu ce spun exact.

  3. AidaB says:

    ziceam si eu asa…. mai ales ca s-au implinit 32 de ani de cind zburda metroul prin subteranele patriei mama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *