Pilda reinventarii.

Iar m-am trezit cu o pilda-n gand. Sorry about that, dar va trebui sa v-o spun si voua. Este tot despre viata, despre cum treci prin ea, despre ce lasi in urma (si aici nu ma refer la fraierul ala cu BMW depasit pe autostrada).

In viata mi se pare foarte important, daca vrei sa reusesti la un nivel peste mediu, sa te poti reinventa. Atentie! Reinventa, nu schimba fundamental, da? Pentru ca nu cred ca trebuie sa pozezi in altcineva, dar sa te poti dezvolta suficient de mult incat sa poti sa prezinti si sa percepi perspective diferite ale problemelor intalnite. Este ca atunci cand vezi un patrat in fata ta, dar intelegi foarte bine ca o simpla ajustare a perspectivei din care-l privesti il transforma intr-o cutie cubica, cu 8 laturi, fiecare din ele cu umbrele aferente, cu deschideri sau fixe.

Cred ca o astfel de abordare a vietii te va ajuta atat in cariera, pentru ca oamenii cu viziune sunt de obicei initiatorii schimbarii si ai progresului, dar cred cu tarie ca te poate ajuta teribil si-n viata personala. Este placut sa ai pe cineva alaturi care sa fie capabil sa te surprinda si atunci cand crezi ca-l stii de-o viata. Ma refer la surprize placute, nu la cele neplacute. Si chiar daca vin si astea, ca doar nu traim vieti perfecte, tot capacitatea de a iti alege o perspectiva te poate face sa mergi mai departe.

Ideile astea-s la prima mana, deci s-ar putea sa gresesc asa ca feel free to correct me anytime you like.

Sa ai o zi care sa-ti para cea mai buna din saptamana inca de dimineata.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Pilda reinventarii.

  1. Andrei Catalin says:

    A te reinventa nu inseamna a schimba ceva major in viata? a schimba perceptia celorlalti despre tine?

  2. ab says:

    Catalin, se spune ca suma perceptiilor celorlalti despre tine este fix cum esti tu in realitate. Casatoria este o schimbare majora in fata unui burlac, spre exemplu, dar asta nu inseamna ca s-a reinventat, nu? Cel putin mie asa mi se pare. Pe de alta parte, cred ca reinventarea inseamna sa inveti sa treci peste obstacole de orice fel, obstacole care la prima vedere ti-au parut de netrecut. Si aici nu ma refer si nu incurajez un comportament de tipul “fa-te frate cu dracu pana treci puntea”. Eu cred inca in valori si caracter. Ma refer strict la atitudinea rezumata de adidas ca raspuns la “just do it-ul” lui Nike: “impossible is nothing!”

  3. Andrei Catalin says:

    Si eu cred in valori si caracter, but some things are impossible for some people. nu ma intelege gresit, dar unii oameni sunt limitati, si nu pentru ca sunt resemnati sau lenesi, ci pentru ca nu li se permite mai mult. asa cred eu, si pana acum nimeni nu mi-a dovedit ca ma insel. e o discutie complicata, care da in multe altele si nu sunt pregatit sa o am public… (nu ca ai fi cerut o astfel de discutie.. :P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *