Cine-i cool si de ce?

Exista lucruri in viata pe care e mai bine sa nu le planuiesti. Nimic nu iti va da mai mult satisfactie sincera decat o surpriza placuta picata din senin. Nu vorbim aici de lucruri neplacute pentru simplul fapt ca nimeni nu incearca sa-si planuiasca lucruri negative. That would be stupid, right?

Dar alea placute, de la un soare de dimineata care-ti lumineaza fata pana spre orbire intr-o dimineata racoroasa pe partia de schi pana la o domnisoara care iti zambeste frumos cand o lasi sa stea pe scaun in locul tau in metrou. Sau de la avea doi pui de caini jucandu-se voiosi pana la admira precizia si naturaletea unor actori ce-ti transmit de pe scena o piesa de teatru. Alea placute, revenind, alea e mai bine sa nu le planuiesti prea in detaliu pentru ca le iei din farmec prea tare.

Si de aici mi-a venit mie sa scriu azi despre ce facem ca sa fie bine. Ca sa fie mai mult decat bine. Ca ne fie noua bine, sau sa fim mai buni. Pentru ca punem prea mult pret pe ce spun altii vrem sa fim cum se asteapta ei. Si atunci nu mai suntem naturali. Iar cand ne iese si partea cu naturaletea vom fi autentici, iar cand esti autentic si admirat, esti cool. Un pic prea matematic? Poate clipul de mai jos explica mai bine, nu de alta dar titlul lui este The Pursuit of Cool.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *