Ziua Spaniei la Bucuresti.

Mi-am spus ca vin la birou cu bicla ca dupa sa trec prin centru si sa observ marea de fani spanioli veniti sa-si vada echipa favorita cum obtine gloria europeana de gradul 2. N-am venit, pentru ca ploua.

I-am vazut un pic aseara, asa din masina cat stateam la semafoare. M-am surprins zambind. Imi place sa-i vad pentru ca imi aduc aminte de lucruri vazute in orase mult mai de soi decat capitala noastra, cum ar fi Londra, Amsterdam sau Rotterdam. In toate am prins zile de meci si era uluitor cum oameni de tot felul erau imbracati in tricourile echipei favorite si se indreptau entuziasti si bine dispusi catre stadioane. Pe fata niciunuia nu am observat incruntare, incrancenare sau ura. Erau preocupati doar de echipa lor. De adversari sunt preocupati doar suporterii adversarilor. Si atat.

Dat fiind circul inregistrat aseara intr-unul dintre orasele cu o pretinsa civilizatie peste medie, chiar in ziua derbiului local dintre CFR si Universitatea, nu pot sa ma gandesc decat la o pilda ce spunea cam asa:

“Oamenii mari vorbesc despre idei, oamenii medii vorbesc despre lucruri, iar oamenii mici vorbesc despre alti oameni”.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *