Un prieten pe zi.

Acest text ar fi trebuit scris dimineata la prima ora. Daca tot m-am trezit cu noaptea in cap de la ora 4 nereusind sa mai adorm, as fi putut sa ma apuc sa scriu in loc sa ma foiesc si sa ma intorc pe toate partile cautand niste somn.

Nu s-a intamplat, asa ca-l scriu acum, la finalul zilei, ca sa ramana scris. Vorbind cu cineva, tare drag mie intr-un moment la vietii, despre planuri, mi-am dat seama ca si eu am o lista de lucruri pe care le vreau rezolvabile pana la finalul acestui an. Unele sunt mai pragmatice, unele mai boeme, dar toate-s ale mele si ma privesc. Si cand ma simt privit de planuri, lucrez mai bine la infaptuirea lor.

Unul dintre planuri este reprezentat de prieteni. Actuali, si oameni cu care am fost in relatii bune, dar de care, din concentrarea energiei in alte directii, m-am distantat nedorit de mult. Si mi-am spus ca e cazul sa fac ceva in acest sens. Am mai vorbit eu la un moment dat despre balansul dintre viata privata si viata profesionala. Despre cum detalii minore pot aduce diferente majore, asa ca ideea-i simpla: un prieten pe zi.

Mi-am propus ca in fiecare zi sa iau legatura cu un prieten cu care n-am mai vorbit de mult timp. Poate am sa ma si vad, desi nu e bine, din entuziasm, sa-ti pui obiective prea mari. Important este sa reusesti ce sa-ti propui, nu sa te blochezi incercand. Azi, am reusit sa vorbesc cu 2. Raluca si Dan, e drept ca in ambele cazuri, contactat fiind de ei. Eu m-am multumit sa-i transmit niste ganduri bune unei prietene ce-si serba ziua de nastere.

Si pentru ca nu le stiu pe toate, desi mi-ar placea, zic sa va intreb si pe voi: cum reusiti sa va mentineti relatiile cu prietenii cu care va vedeti rar?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Un prieten pe zi.

  1. Andrei Catalin says:

    foarte frumos din partea ta :) felicitari.

  2. Catalina says:

    In cercurile mele, sunt cunoscuta ca fiind cea mai tare pastratoare de relatii :) Suna funny dar asa e. De obicei eu sunt cea care ii cauta, ii sun, le propun sa ne vedem. Din pacate, toate lucrurile astea au si un dezavantaj si acela este ca oamenii se invata sa fie cautati. Asa ca propun un echilibru.

  3. Andrei Catalin says:

    @Catalina si metoda ta este una buna :) cred ca am sa o pun in aplicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *