Accidente peste accidente.

Aseara pe la miezul noptii ma intorceam de la fotbal si venind eu asa agale dinspre Charles de Gaulle catre Victoriei, la statuia aviatorilor se vedeau luminite albastre si rosii de parca era un pom de Craciun. Imi era clar ca ceva grav se intamplase.

N-am detalii de acolo, circulatia era restrictionata, 4 masini de politie, 2 ambulante si pompieri de la descarcerari, dar nu stiu ce s-a intamplat exact. Judecand si dupa faptul ca erau si vreo 5-6 motociclete parcate, probabil fusese implicat si un motociclist. Sper ca n-a murit nimeni si ca cei loviti se vor recupera repede, insa sentimentul bizar exista.

Acum vreo 4 ani, la iesirea din Ramnicu Sarat spre Buzau s-a instalat un panou pe marginea drumului care spune asa: “Va multumim ca ati evitat un accident de circulatie“. Mi s-a parut o prostie si inca mi se mai mare, ca mesaj. Insa cumva o astfel de felicitare ar trebui sa ne astepte acasa in fiecare zi pe noi cei care decidem sa conducem prin Bucuresti. Si poate nu numai pe aici. Modul haotic in care se circula, faptul ca regulile sunt incalcate cu o nonsalanta jenanta, toate aceste aspecte ar trebui sa te puna un pic pe ganduri si sa-ti spuna cumva “multumesc ca nu ai lovit pe nimeni nici azi“.

Cred ca e oportun sa inchei aceste ganduri cu un clip ce ilustreaza de ce sms-ul scris la volan este una dintre cauzele producerii accidentelor.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *