Am inceput ziua…

… prin a citi un post de pe un blog pe care nu intru cat de des ar fi recomandat. M-a intristat un pic ce am citit acolo pentru simplul fapt ca am trecut prin acelasi lucru. Apoi, ma intristeaza din principiu situatiile in care as putea sa ofer un “ti-am spus eu!”. In cazuri in care este spus pentru o chestie negativa prefer sa-mi musc limba decat sa o spun, iar asta vine clar din modul in care am crescut si m-am format. Am avut pe cineva aproape care transforma in victorie fiecare moment in care-mi spunea ca n-am avut dreptate. In mod firesc, urasc situatia in sine, daramite sa mai si scot eu ochii cuiva. Mi-a placut tare mult autoeducarea si cred foarte tare in “ce tie nu-ti place altuia nu-i face”. N-am sa spun acum ca este sanatos sau nu pricipiul, ci doar ca eu sunt hotarat sa merg pana in panzele albe cu el. Exista momente care te pot pune in situatia sa regreti ca-l respecti, dar daca tot e sa judecam vom avea ocazia sa aflam care sunt cei fata de care ar trebui sa fim atenti data viitoare. Stiu ca e duminica si unii inca se mai aduna dupa petrecerile incinse ieri, iar acest subiect serios nu le va fi pe plac, dar asta nu e un blog comercial. Scriu ce simt si nu ceea ce cred ca ar face “scor” bun la viewuri.

Duminica buna cu tine insuti!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Am inceput ziua…

  1. Corina Tau says:

    “ti-am spus eu” pentru mine are doua conotatii: unul de triumf al dreptatii personale, si altul de regret pentru faptul ca nu am incredere sa ridic suficient de tare vocea incat sa fiu ascultata si sa nu ajungem la spune “ti-am spus eu”. in ambele cazuri vorbim de un esec, caci si un triumf al ego-ului si neincrederea in propriile intuitii si capacitati franeaza dezvoltarea Omului din fiecare dintre noi…

  2. nanook says:

    domnule bogdan, cred ca ai o parere foarte buna despre respectiva sintagma si mai ales despre atitudinea pe care ar trebui sa o avem cu totii cand vedem ca am ‘prevazut’ ceva care ulterior s-a intamplat, probabil in mod nefericit pentru cineva. de altfel, face parte din procesul de dezvoltare personala, atat pentru ‘view-er’ cat si pentru cel in problema. constientizarea celuilalt prin ‘ti-am…’ duce la reprimarea comportamentului/actiunii, cu auto-repros si cu gandul ‘bine ca mi-ai spus tu!…’ dar cu sansa reproducerii nefericii la urmatoarea ocazie. asa ca mai bine tacem daca nu stim ce sa facem/spunem in acel moment. asa ca nu inteleg ultimile tale doua propozitii :)))). n.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *