Capul plecat sabia nu-l taie.

Cred ca saptamana trecuta am auzit la Guerrilla in emisiunea lui Mihaiu o colectie de proverbe indaratnice, care nu ne fac deloc cinste si nici nu ne invata nimic constructiv.

Unul dintre ele, era asta din titlu, si m-am gandit ca ar trebui dezvoltat un pic subiectul. O opinie radicala cu care-s complet de acord este ca tot ce nu ne ajuta ar trebui treptat eliminat din viata noastra. Ma refer aici la obiceiuri, activitati, etc., excluzand oamenii, pentru ca in relatia cu semenii nu-i musai sa fi ajutat. Ai putea sa fi tu cel care ajuta fara sa astepti nimic in schimb. Iar o vorba d-asta care capata un soi de scuza pentru un comportament umil care sa ascunda incompetenta nu poate sa ne faca decat rau. Cred cu tarie ca asumarea unei responsabilitati implica si asumarea unor greseli, iar din greselile alea este ideal sa iesim mai invatati si mai inteligenti, decat mai curati si mai putin atinsi de vina.

PS: Stiu ca postarea de azi nu are vreun inceput si vreun sfarsit. Este, daca vreti, doar o idee razleata pe care m-am gandit s-o expun intr-un moment mai putin coerent.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *