Scriu doar daca-mi place.

Asta a fost conditia pe care i-am pus-o amicului Alex Stanuta de la reginasinebunul.ro, un magazin online de board games. In primul rand pentru ca nu-s vreun impatimit al acestor jocuri. Nu a ramas microbul, desi am jucat de cateva ori cu prietenii.

N-am IQ-ul la mine, putem juca altceva?
Revenind la poveste, sambata pe la 6.30 m-am infiintat la locul faptei, pus pe… joaca. Dupa un mic small talk despre cum poti sa cazi cu motocicleta si ce am constatat eu dupa prima luna de dat pe doua roti motorizate, am trecut si la subiectul intalnirii. Intrebarea “ce jucam?” pentru mine, incepator fiind, nu avea nicio relevanta, asa ca ne-am deschis apetitul cu INGENIOUS. Un joc strategic care mi-a ramas in minte. Tine mult de logica si calcul matematic, dar si de strategie, probabil motiv pentru care a fost inclus in MENSA Select Awards in 2011. (MENSA cica ar fi cea mai veche societate de isteti din lume, conform Wikipedia)

Inapoi la oraseni.
Dupa doua jocuri castigate de gazda, fara ajutorul arbitrilor am zis sa schimbam treaba. Am ajuns la CITADELS, un joc a carui actiune se intampla in perioada medievala, cumva. Cel putin asa-i arata grafica, dar care te prinde destul de repede. Trebuie sa construiesti cat mai repede 8 edificii cat mai valoroase ca punctaj. Betele in roate vin de la personaje precum Warlord, Magician, Assasin sau Thief, toti naruindu-ti macar pentru un rand toata munca.

Prea bine, prea de la tara.
AGRICOLA, un joc care pe mine, recunosc, nu m-a cucerit deloc cu numele. Ba chiar am opus ceva rezistenta si in a-l intelege, insa este de departe cel mai complex joc pe care l-am jucat pana acum. In mare, administrezi o ferma si o familie. Ai lucruri numai daca le planuiesti, in genul iarna car si vara sanie. Faci copii rotunzi si colorati, cresti oi, porci si vaci, faci paine, si lucrezi pamantul. Totul pentru a iti hrani familia.

Ca si concluzie a serii de joaca, cred ca daca m-ar organiza cineva lunar, mi-as pierde timpul cu placere in astfel de activitati, pentru ca-ti pun mintea la treaba, minte de altfel blocata in problemele zilnice. Cam sec, dar adevarat.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Scriu doar daca-mi place.

  1. Andrei Catalin says:

    :)) tare haios te-ai exprimat azi prin cuvinte :)) se uita colegii la mine si se intreaba de ce am gura pana la urechi luni dimineata, cica sunt deprimant :)))

    eu momentan sunt blocat in final fantasy 2 si nu am timp sa incerc si jocuri mai complicate :)) dar cine stie.

  2. Monica says:

    eu nu am gasit pe site INGENIOUS :-(

  3. Alex says:

    @Monica
    Fiind prinsi in “problemele zilnice” (ca sa-l citesc pe Andrei), nu am apucat sa-l introducem pe site (desi il avem in stoc). Trimite-ne o solicitare pe office@reginasinebunul.ro si iti vom raspunde la intrebari.

    Multumesc,
    Alex

  4. adina says:

    Pai te asteptam pe la noi sa jucam “7 wonders” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *