De ce ar trebui oprit gandul de dimineata?

Sustinatorii miscarii ideologice s-ar opune imediat, din instinct. Gandul de dimineata trebuie continuat pentru simplul fapt ca ar fi de neconceput sa nu te gandesti la nimic la inceput de zi. Apoi, in vreo 2 zile de absenta, va spun eu, entuziasmul si inversunarea li s-ar topi precum se topeste ceara unei lumanari la caldura flacarii.

Pentru ipocrizie.
Este ipocrizie din partea autorului sa pretinda ca este cu gandul la ce scrie in fiecare dimineata cand stie foarte clar ca mintea-i sta din ce in ce mai rar la gandurile proprii, incercand mai degraba sa puna ordine in ale altora. Este rusinos si nedemn sa scrii fara sa ai chef, mimand cheful. Si poate cel mai rau e ca… se simte.

Pentru logica faptelor.
Ceva ce nu-si mai face loc in programul matinal, nu din lipsa ideii ci din lipsa timpului necesar pentru a ii da o forma ideii, clar trebuie sa dispara. In mod clar trebuie uitat tot ce nu serveste scopurilor inalte si reprezinta un pericol de pierdere a concentrarii. Nimic nu trebuie sa ne incetineasca in atingerea telurilor vietilor noastre de roboti.

Pentru a opri crimele.
Orice idee buna emisa prost ajunge la doar 10% din oamenii la care ar putea ajunge daca ar fi scrisa bine. Iar o astfel de privare de informare in societatea in care traim este egala cu o crima in masa. Pentru ca nu ma recunosc in pielea celui care scrie pentru ca trebuie.

Pentru ca orice are un sfarsit.
Enervant este ca acest ultim argument ma convinge cel mai tare. Poate pentru ca nu mai cred in cel care raspundea la intrebarile unui autointerviu, publicat acum aproape un an.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to De ce ar trebui oprit gandul de dimineata?

 1. Andrei Catalin says:

  Trist… Asa e, tot ce are un inceput are si un sfarsit. inssa pacat ca nu are o viata mai lunga…

 2. ab says:

  @Andrei Catalin , deci nu sunt singurul care vede asa. :)

 3. Andrei Catalin says:

  Nu stiu ce sa zic, un hobby nu trebuie “parasit” merita usor modificat…

 4. ab says:

  @Andrei Catalin eh, acuma nu o lua si tu asa in tragic. Ca n-am zis ca trag obloanele de maine. Doar am argumentat de ce ar merita.

 5. Andrei Catalin says:

  ok ok. atunci o sa iti argumentez eu de ce nu ar trebui ;)

 6. ab says:

  @Andrei Catalin te astept. Daca faci un text frumos, il facem guest post, intr-una din dimineti.

 7. Andrei Catalin says:

  N-am talent, de aceea imi place asa mult blogul tau. dar revin cu unul sau mai multe argumente bune ca sa nu renunti la gandul de dimineata ;) stand by

 8. Sheherezade says:

  Am si eu o intrebare pentru tine: iti mai amintesti care a fost motivul primordial, cel care te-a impins de la inceput sa scrii? Si un bonus: nu mai exista acest motiv? acel sentiment, aceeasi dorinta de a-ti lasa opinia sau gandurile launtrice sa ii inspire si sa ii motiveze pe cei din jur?

  Blogul, ca orice spatiu mental in care ne descarcam sau tesem firul trairilor si al reflectiilor noastre cele mai personale, trece si el prin etape, ca si viata noastra. Ar fi absurd si copilaresc sa credem ca, in timp ce noi evoluam, trecand prin diversele faze ale vietii noastre, ….spatiul acesta nu evolueaza si el odata cu noi.

  Eu iti spun asa: noi, toti cei din jurul tau, avem nevoie de un unghi diferit, o vorba de duh, sau doar amuzanta ori interesanta… ceva care sa ne inspire, sa ne aduca aminte in fiecare dimineata de ce merita sa faci efortul de a te da jos din pat si sa pui piciorul in lumea asta din ce in ce mai stramta.

  Avem nevoie de gandul de dimineata, avem nevoie de sweetlullaby si nu vrem sa te lasam sa ne lasi fara ele pentru ca… pentru ca pur si simplu daca am inceta sa mai luptam cu rutina, enervarea, meschinaria, epuizarea si monotonia… am fi mai putin noi, ai fii mai putin tu.

  Te asteptam!
  S.

 9. Cristian Cartzu says:

  Imi pare foarte interesanta postarea asta. Nu o vazusem. In primul rand pentru ca ofera un alt unghi, diferit, asa cum spune mai sus Sheherezade. Cred insa ca este doar un impuls si ca ai investit prea mult suflet si pasiune in scrierile astea pentru a le opri, pur si simplu. Hai ca se poate! :)

 10. Pingback: Gandul de dimineata » Schimbari la blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *