Totul despre M.

Poate imbatranesc eu si mi se schimba gusturile, dar am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa privesti cu asteptari mari continuarile filmelor produse odinioara. De altfel se si spune ca partea a doua nu poate fi niciodata mai buna ca prima. Ma rog, am intalnit si exceptii.

Dar partea douazecea?
Judi Dench, cea care a interpretat ultimele 7 M-uri din seria Agentului 007, este nascuta in 1934, a ajuns la o varsta si pentru un personaj asa de puternic trebuia construita o retragere. Ceea ce s-a si intamplat, iar parerea mea este ca atunci cand ai o astfel de constrangere in brief, scrisul nu mai e la fel de bun. Skyfall are momente emotionante cat pentru toata seria, suferind insa la spectaculozitatea si nastrusnicia momentelor de actiune care l-au insotit de exemplu in perioada Pierce Brosnan. Despre celebrele Bond girls, nici nu mai vorbim. In Skyfall s-a scurtat o scena fierbinte pentru a se introduce un cadru platit cu o [wait for it…] bere. Da, bere! James Bond bea si bere.

Competitia.
Dintre filmele de rezonanta cu spioni mie unul imi vin in minte doar doua: 007 si Mission Imposible. Daca ar fi sa compar doar ultimele “episoade” din cele doua serii, aproape ca nu as avea ce sa compar. Actiune? Mission Imposible este peste si reuseste sa te lase cu gura cascata la cateva secvente exagerate. Desi sunt mult mai post-produse sunt mult mai verosimile. Actori? Acum sigur o sa-mi pun o parte din femei in cap, dar eu il prefer pe Tom Cruise. E drept ca-l preferam si pe Brosnan. Pentru mine, imaginandu-mi un spion, sunt mai importante flerul, sarmul si eleganta decat muschii. Acum am si explicat. Roluri feminine? Exceptand-o pe M, care in MI nu exista, partenera/colega spionului e tot mai convingatoare in MI. Paula Patton imi pare mai de acolo decat Naomie Harris.. Mi-a placut insa mult cum a jucat Bérénice Marlohe. Urmariti cu atentie momentele in care i se spune ca ii este frica de protectorul ei.

Concluzia
E de vazut daca esti fanul seriei, dar du-te relaxat la film ca sa nu cumva sa pleci incruntat dupa.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Totul despre M.

  1. Andrei Catalin says:

    hahaha. cam subtire. ma asteptam la o critica mai… dezvoltata, mai aspra… ai fost bland :)

  2. ab says:

    Andrei, sa inteleg ca si de pe scaunul tau s-a vazut prost? :)) Am incercat sa nu detaliez. As fi criticat multe lucruri, dar am incercat sa nu desconspir prea mult din film. Inca nu l-a vazut toata lumea, iar rolul meu nu mi se pare a fi “vedeti sau nu vedeti asta!”. Mi-am spus doar parerea. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *