In ce-ti masori puterea?

Nu, acum chiar sunt curios si mi-ar placea sa stiu cum vedeti voi aceasta chestiune. Cum recunosti un om puternic? Ce-l “da de gol“?

Numarul deciziilor impuse?
Desi daca vorbim de decizii impuse putem vorbi de un dictator. Iar dictatorii sunt puternici prin definitie, dar nu sunt prea populari. Sefii performanti iau si ei decizii, nu stiu insa cat de impuse sunt. De obicei asculta, analizeaza si apoi decid. Unii dintre ei chiar si justifica deciziile in fata echipei. Sau asa ar fi indicat. Sa inteleaga si oamenii aia acasa.

Poarta “pantaloni” in casa?
Nu e musai sa fie vorba de barbati. E vorba despre cel care se impune in cuplu si a carui dorinta conteaza in luarea deciziilor? Acela sa fie cel puternic? Sau cel puternic o fi celelalt, care reuseste sa treaca peste orgoliu, peste propria parere si sa accepte?

Cel intelept?
Aici lucrurile sunt pic mai complicate si recunosc ca teoria asta nu am procesat-o prea mult inainte sa o aduc in discutie. Ma gandesc ca puterea poate fi sinonima cu intelepciunea, pentru simplul fapt ca acela ce este intelept stie cand si ce “batalii” trebuie sa poarte si pe care trebuie sa le castige. Deseori, daca stapanesti asta esti de obicei si invingator.

Sunt sigur ca mai sunt si alte abordari, dar aici ma voi baza pe tine, cel ce citesti aceste randuri, ca-mi vei spune si parerea ta.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *