Rezolutiile zilei, saptamanii, anului…

Sau: despre pasiunea noastra pentru visat cu ochii deschisi. In 2010, regulamentar, in ultima zi a anului, m-am grabit sa-mi setez public obiective pentru 2011. In 2011 graba n-a mai fost asa de mare, dar in ultima zi a anului am facut bilantul si am cautat motive pentru care nu mi-am trait “visele declarate”. Poate cel mai bun lucru facut atunci a fost sa-mi pastrez pe lista nereusitele si sa adaug cu mai mult simt de raspundere cateva chestii ce-mi pareau importante in acel moment.

Incerc sa spun ca nu e bine sa ai obiective?
Nu. In niciun caz. Dar lista de obiective cred ca ne-o facem in primul rand sa dea frumos in poza, mai ales cand devine publica. Si aici cred ca este o greseala. Apoi cred ca tocmai din aceasta cauza riscam sa setam obiective necuantificabile, cumva pregatindu-ne parca pentru a putea sa spunem in gura mare ca suntem multumiti, fara ca cineva sa poata sa ne contrazica si sa ne bage cu nasul in standardul de nimic pe care ni l-am impus doar cand am tras linia la final. Un exemplu clar este ala cu “timp mai mult cu familia/prietenii”. Ce inseamna mai mult? Sta cineva sa-si contorizeze timpul asta si sa faca comparatia la final de luna sau an?

Care-s lucrurile cu adevarat importante?
Cred ca asta-i intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem inainte sa facem liste. Cred ca ar trebui sa si separam un pic treburile personale de cele profesionale. Nu de alta, dar profesional, daca organizatia este una pusa la punct sigur se va gasi cineva sa-ti seteze niste obiective. Iar personal, alege cateva chestii clare pe care vrei sa le faci si apoi, incepe cu un plan. Macar planul de bataie sa-l ai imediat pentru ca sunt convins ca primul pas odata facut, al doilea va veni mai usor.

Daca realizezi 3 lucruri pentru tine intr-un an nu esti mai fraier decat ala care a bifat 10 pe lista lui. Si nici mai bun decat ala care care a bifat doar 1. Este important ca alea 3 lucruri sa-ti aduca bucurie, stare de bine, liniste si o imbunatatire a conditiei tale. Daca se intampla asta, esti un om mai implinit, iar oamenii impliniti sunt oameni de succes.

Sa ai un an cu progres.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Rezolutiile zilei, saptamanii, anului…

  1. Pingback: #sweetlullaby: Am intors pe toate… | Gandul de dimineata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *