Cand si tu faci ca ei.

Viata ne educa gresit. Ne educa sa judecam, sa etichetam si sa condamnam. N-ar fi rau daca am condamna cu vehementa doar actiunile care ne fac sa o ducem mai rau in fiecare zi ca natiune, dar nu o facem. Pe alea nu le vedem, desi sunt facute de noi, din proprie initiativa.

Etichetam orice si negativ.
De ce? Dintr-un complex de inferioritate cumva? De ce femeile la volan sunt proaste? De ce barbatii sunt porci? De ce totul trebuie sa fie general si de ce intotdeauna negativ si inferior? Si mai ales, de ce ne enervam atunci cand astea se intampla? Nu asa stiam ca asa e? In trafic porcul de barbat urla la domnisoara pierduta in intersectie. In mall ea urla la porcul de barbat care o inseala. Din patru in patru ani urlam in sinea noastra ca politicienii sunt hoti. Si ii mai votam o data.

Ne plangem de toti si de toate.
N-ar trebui sa ne socheze. Oricum toti sunt prosti si noi suntem destepti. Asa de destepti incat ne pierdem timpul uitandu-ne la emisiuni indoielnice calitativ si moral la tv, citim presa de scandal, desconsideram orice politist ce ne iese in cale, dar ne miram ca nu-l asculta nimeni in trafic. Ne miram si ne incurajam ca am avut dreptate cand am spus ca toti sunt la fel.

Si aici sunt foarte de acord, toti suntem la fel. Suntem niste ipocriti ce spunem una si facem alta. Toti, niciunul nu e diferit. Cu exceptia mea, desigur.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *