In categoria “de vazut”.

Ieri amenintam ca o sa revin cu o postare in care voi recomanda cateva seriale care mi-au captat atentia in ultima perioada. Sunt destul de diferite intre ele, fapt ce m-a convins ca ar trebui sa le comprim povestea intr-o singura postare. Abordarea este in ordinea cronologica a vizionarii lor, deci, here it is.

Go On, ca se poate.

Matthew Perry nu prea mai are nevoie de nicio prezentare, dar din cate am avut eu de invatat din filme pana acum, asta nu inseamna vreo garantie de calitate asupra unei productii. Asadar, el este un star radio care a trecut printr-o despartire brutala de sotia sa. Pentru a trece peste asta ii sunt recomandate niste sesiuni de terapie intr-un support group. Not much of a story, stiu, dar serialul e bine scris, castingul e facut foarte bine si toti participantii par foarte din poveste, fapt ce-i da un farmec aparte filmului. Imi aduce aminte de Gilmore Girls pentru viteza dialogurilor din multe momente si de MASH pentru subtilitate. Deci, daca nu era clar avem parte de un seria de comedie destul de coerent si de haios. Momentan, serialul este la episodul 15 din primul sezon. Click pentru trailer.

Sa avem si un Revolution
Aici schimbam macazul un pic. Este un SF usor tragic, daca luam in calcul faptul ca se pleaca in poveste de la ipoteza ca la un moment dat pamantul va ramane complet fara energie electrica si fara posibilitate de a o produce. Sunt destule inadvertente si lucruri chestionabile stiintific in scenariu, dar este SF, deci nu cred ca despre asta e vorba. Mi-a placut pentru ca mi s-a parut un exercitiu de imaginatie util despre ce si cum s-ar intampla in cazul in care cineva ne-ar lua maine toate lucrurile electrice de care suntem atat de dependenti. Intr-un fel tare placut si usor inexplicabil serialul asta mi-a adus aminte de un alt serial pe care l-am vazut in copilarie: Copiii Capitanului Grant, o adaptare pentru tv dupa romanului lui Jules Verne. Click pentru trailer.

Adevar despre House of Lies.
Ne intoarcem in realitatea anului in care traim si ne pregatim sa fim socati. Este un film pe care eu il recomand naivilor din fire deoarece intra destul de adanc in culisele de business. Nu in cele reale, ci in mentalitatea si mecanismele luarii decizilor la nivel inalt. Totul este despre bani si perspective. Totul este adevarat la fata si minciuna in profunzime. Un film care te poate dezgusta cu privire la lumea corporate, dar te poate face sa si intelegi multe lucruri si sa le folosesti in interesul tau. Hai sa spunem ca invatam minciuni noi, ceea ce nu poate fi decat pozitiv pentru ca vom reusi sa ne aparam de ele mai bine. Si aici as remarca castingul, dar mai ales scenariul si calitatea scrierii. House of Lies este deja la sezonul al doilea, episodul al 5-lea. Click pentru trailer.

Urmatorul review va fi probabil despre Last Resort. Sunt doar la episodul 6 si nu vreau sa ma grabesc cu concluziile.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to In categoria “de vazut”.

  1. Andrei Catalin says:

    house of lies il stiu :) pe restul am sa vad daca sunt compatibile cu ce imi place sa urmaresc eu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *