Niste destepti, eu si fericirea.

Totul a pornit de la o intrebare pusa de Andrei Cismaru acum cateva zile: “Tu esti fericit?“. Cum nu-mi sta in fire, desi mi-ar placea, sa raspund cu “da” sau “nu” la astfel de intrebari existentiale, va dati seama ca m-am framantat un pic.

Logica mea.
Daca faci ceva ce-ti place vei fi satisfacut de munca ta. Daca esti iubit devii multumit de tine. Daca nu regreti nimic devii mandru de tine. Daca nu faci compromisuri esti incantat cu decizile pe care le poti lua. Cam multi de “daca”, dar poate doar una din conditiile de mai sus sa te faca fericit?

Invatamintele altora.
Pentru ca eu nu detin adevaruri absolute desi as avea loc in casa, m-am uitat la niste jucatori importanti din istoria fotbalului vietii. Dalai Lama este poate cel mai titrat titular de pe site-urile de citate. Ernest Hemingway, cand nu l-a citat nimeni, s-a scris singur, deci nu e nici el de ignorat. Meciul va fi strans, deschis oricarui rezultat. Deci, cum e?

Happiness - Dalai Lama a

sau

happiness - Ernest H a

Sursa foto pentru Dalai Lama si cea pentru Ernie.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Niste destepti, eu si fericirea.

  1. Aura says:

    Conteaza cum privesti, cum te privesti. De fiecare data cand iti vei conditiona fericirea, cu atat ea va intarzia sa apara.
    Poti sa fii satisfacut de munca ta, facand un lucru care iti place mai putin.
    Poti sa fii multumit de tine si fara sa fii iubit de ceilalti, important este mai intai sa ajungi sa te iubesti tu pe tine, si de aici si multumirea.
    Compromisul il poti privi ca pe o sansa. Renunti la un ceva pentru a obtine un alt ceva. Oricum ar fii, vrei sa te privesti ca si castigat din asta, vei fii.
    De fiecare data, cand iti rostesti un “daca” te conditionezi, iti creezi asteptari, asteptarile nasc dezamagiri, si de aici inainte.
    Merita?
    Probabil ca nu, dar asa functionam, ne putem educa sa o facem mai rar in schimb, sa asteptam mai deloc sau mai putin si sa ne conditionam existenta la fel de rar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *