Victoria impotriva Olandei.

Acuma, imi dau seama ca titlul asta nu este tocmai potrivit. In primul rand ca nu ar fi normal sa vorbesc despre un meci pe care nu l-am vazut. In al doilea rand, titlul nu este actual. Este un subiect despre care mi-ar fi placut sa scriu azi, sa povestesc ca sunt mandru de cum au luptat baietii si de rezultatul obtinut, chiar daca jocul nu a convins.

M-am uitat peste cateva titluri in dimineata asta. Vad ca nationala este criticata pentru atitudinea din teren, pentru lipsa unei idei in joc, pentru titularizari si selectie. Din nefericire toate astea au un numitor comun: Piturca. Acelasi Piturca care in 2007 reusea un meci urat la Constanta in 2008, meci ce se incheia cu un 1-0, ciupit, pentru noi.

Apoi am citit o declaratie a lui Rat: “Era de asteptat sa pierdem“. Cred ca dupa declaratia asta nu mai are ce cauta la nationala. De ce? Pentru ca daca Steaua ar fi plecat cu gandul asta inaintea dublei cu Ajax, sau ar fi ramas cu gandul asta dupa infrangerea din tur de pe acelasi Amsterdam Arena, nu am mai fi vorbit nici despre performante in Europa nici despre dubla memorabila cu Chelsea.

Trebuie sa plece Piturca? Nu. Trebuie sa plece tot ce inseamna management lipsit de orizont din Federatie. La inaugurarea Academiei ce-i poarta numele, Hagi a facut o promisiune. A spus ca vrea ca in 7 ani sa dea 10 jucatori de nationala. In 2012, in martie, 19 jucatori ai Academiei erau convocati la loturile nationale (sursa). E doar una din performante, fapt ii da sperante ca obiectivul declarat poate fi atins.

Pentru a ramane totusi fidel titlului, ma intorc in 2007. Atunci, Dorin Goian, aflat poate in cea mai buna perioada a carierei, inscria golul victoriei.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *