Treburi serioase.

Cand eram mici puneam suflet in tot ce faceam. Mai ales in nazbatiile lipsite de insemnatate. Sau in luptele imaginare dintre cowboy si indieni (guilty as charged – m-am jucat mult cu astfel de personaje). Puneam suflet si eram permanent concentrati pe haiosenii.

Azi, de 1 aprilie incercam sa-mi aduc aminte ce farse faceam in vremea copilariei. Si am fost un pic dezamagit de concluzie. Prima dintre ele ar fi ca sunt batran si nu-mi aduc aminte. A doua e mai buna: nu aveam nevoie de 1 Aprilie ca sa facem farse. Tot anul era 1 Aprilie si zau de nu era mai bine asa. Mi-ar placea foarte tare sa mai fie asa, dar nu e loc. Si nu e loc din cauza suparaciosilor.

1 Aprilie este practic ziua in care nu ne mai pasa daca sunt unii care se supara. Suna ridicol, nu-i asa? Asa suntem cand ne suparam la o gluma. E vina noastra pentru ca exista o zi in care e “permis” sa glumesti. Urmeaza intr-un viitor sumbru o zi in care ai voie sa razi. Ideal ar fi sa fie pe 2 aprilie, pentru a si savura glumele de pe intai.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Treburi serioase.

  1. Mariana U. says:

    Am revenit. Citesc ce ai scris în ordine descrescândă! Mai bine mai târziu decât niciodată. Ai dreptate în ce spui, chiar mi-ai dat de gândit , mă număr uneori printre ei – supărăcioşii – poate chiar prea des în ultima vreme. Şi spui bine, era o vreme când nu trebuia să vină 1 aprilie ca să ne amuzăm şi să fim puşi pe şotii! Eu obişnuiam să mă amuz singură de câte o păţanie de-a mea , păţanie pe care o transformam din puţin neplăcută în motiv de a mă amuza. Hotărât lucru, trebuie să iau măsuri – cu mine însumi – am devenit prea sobră şi chiar nu mă prinde… N-ar strica să fac o schimbare!
    O zi bună!

  2. ab says:

    @Mariana U. , in primul rand, multumesc pentru citire. In al doilea, multumesc pentru ca te si implici si iti spui parerea. Apreciez foarte tare. Autoironia mi se pare un obicei foarte sanatos si plin de avantaje: te poate cali, te poate binedispune, tine oameni langa tine. :) Sa-mi spui unde ai ajuns cu cititul! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *