Doua lucruri de-as schimba.

Nu pot spune ca sunt un fan al schimbarilor desi ma adaptez relativ usor la ele. Nu-s un fan nici al liniaritatii si ma adaptez foarte greu la monotonia ei. Deci, din cand in cand tare bine-i sa schimbi ceva. Dar ce? Iar, aici separam discutia.

Ce ai schimba la tine?
La mine as avea multe de schimbat, dar daca ar fi doar o singura chestie, tare greu imi e sa aleg. Cred ca as schimba lucrul care-i deranjeaza pe ceilalti cel mai tare la mine. As face asta nu din vreo dorinta teribila de a-i multumi pe altii, dar imi dau seama ca sunt momente in care pot fi destul de enervant si nici mie nu-mi place sa lucrez/discut cu cineva la care ma enerveaza ceva. Cred ca lucrul ala schimbat m-ar face sa devin mai rabdator si mai intelegator cu altii. Am descoperit, nu de putine ori, ca nu mai am rabdare sa explic lucruri banale, ca nu mai am tragere de inima sa inteleg de ce unii oameni nu stiu lucruri care mie imi par ca fiind de baza.

Ce ai schimba la altii?
Dorinta de progres. Ma rog, de fapt, lipsa ei. As schimba fix lucrul ala care-i tine pe loc si care-i multumeste asa de tare la ei incat sunt rezistenti la tot ce-i nou si le-ar putea face viata mai frumoasa. Constat acum, scriind despre asta, ca nu pot pune degetul pe acel ceva. In mod cert motivele sunt diferite si diverse pentru fiecare dintre noi. Mie, o fire curioasa cu privire la tot ce nu stiu, imi e greu sa le inteleg pasivitatea si, cumva, cred ca mi-as dori sa-i schimb si pentru a nu ma mai simti asa de singur din aceasta privinta.

E randul tau, draga cititorule, sa faci exercitiul de imaginatie de mai sus. Ce si de ce ai schimba?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *