BRD Nastase Tiriac… samd.

Titlul acestei postari este licentios. Imi cer scuze de pe acum, ca nu prea-mi sta-n fire. Pentru ca am avut timp m-am dus si eu ieri sa vad 2-3 meciuri si am plecat usor dezgustat ca si spectator. Nu de calitatea meciurilor.

Surpriza.
Am ajuns pe la 3. Doar ce incepuse Gael Monfils contra lui Filipo Volandri. Am intrat m-am asezat cuminte intr-un colt si dupa un ghem am scos aparatul sa fac cateva poze. Asa cum v-am mai aratat si acum doi ani. Dupa vreo 5-6 cadre trase m-am trezit langa mine cu un agent de securitate care mi-a spus ca nu am voie sa fac poze si ca nu am voie nici cu aparatul pe teren. Ca sa ne intelegem, cu aparatul trecusem fix pe langa el la intrarea in arena. Tot cu aparatul de gat trecusem si la poarta principala unde am platit bilet si mi-a fost verificat biletul. Nimeni nu a spus nimic despre asa ceva.

Verificarea.
Mi-am spus ca poate omul nu a inteles ceva, mai ales ca dupa meci doi pustani voiau sa-si faca o poza cu terenul gol in spate. Au scos o “sapuniera” si au fost opriti de acelasi om care nu i-a lasat. Asa ca m-am dus la birou de acreditari sa intreb care-i baiul. Acolo o domnisoara mi-a raspuns ca ea este voluntar si ca ar trebui sa intreb organizatorii. Adica o usa mai la dreapta. Asta am facut. Trei domnisoare au dat explicatii cumva diferite. “Nu aveti voie cu blitz. Nu aveti voie cu aparate profesionale. Nu aveti voie cu poze de rezolutie mare.” Confuz deja, am aratat aparatul (un Lumix DMC FZ50), care nu-i DSLR, e doar mare si vechi. Are 7 ani. Urmatorul raspuns m-a dat si mai tare pe spate. “Ah, pai, al dvs. pare aproape profesional.

Concluzie.
Daca platesti bilet esti spectator, nu “aproape spectator“. Domnisoarele in cauza insa sunt “aproape organizatori” pentru ca nu-si stiu nici propriile reguli. Ar mai fi de mentionat ca nu exista niciun afis/semn/indicator care sa te informeze ca aparatele foto sunt interzise si nici pe biletul de acces nu scrie acest lucru, asa cum mai scrie la concerte despre foto, video si umbrele. Mersul la un turneu de tenis in calitate de spectator este o experienta. La fel ca bungee jumping-ul. De la astfel de experiente vrei amintiri, care de cele mai multe ori se pot regasi si in fotografii. Amintirile in Romania sunt interzise. La Australian Open nu. La Doha nu. Dar ce stiu aia?

PS: Daca la BCR Ladies Open am avut voie cu aparat foto si la BRD Nastase Tiriac Trophy nu am voie, inseamna ca BCR este mai flexibil si mai permisiv decat BRD?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *