Multumesc, Fred, pentru o copilarie fericita.

Intr-un weekend in care singurul motiv de zambet mi-a venit de la un desen animat (cumva normal, fiind weekendul cu ziua mea: 1 Iunie) mi-am dat seama ca as avea totusi cui sa-i multumesc si anume lui Fred Quimby.

Nascut in 1886, Quimby si-a inceput cariera ca jurnalist migrand catre entertainment dupa anul 1907 cand a fost managerul unui cinematograf. A lucrat apoi la Pathé (cea mai mare companie de productie de echipament cinematografic la acea vreme) si in 1921 a devenit producator independent. In aceasta calitate a fost angajat de 20th Century Fox in 1924 si 3 ani mai tarziu de catre Metro Goldwyn Mayer. Aici, in 1937, i-a fost data sarcina de a porni departamentul de animatie. Asa s-a facut ca in 1939 William Hanna si Joseph Barbera sa-i prezinte proiectul lor despre un soarece si o pisica si Quimby sa ia cea mai inspirata decizie din cariera: era primul episod din Tom & Jerry intitulat Puss Gets the Boot.

Chiar daca Quimby a fost cunoscut ca un producator plictisitor, genul de sef care pune frana la orice idee buna si isi asuma meritele altora, totusi a fost cel care a aprobat si produs ideea mai sus mentionata. Pentru asta merita un multumesc, nu de alta, dar stiu cat de important e un “DA” de la cine trebuie, atunci cand trebuie.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Multumesc, Fred, pentru o copilarie fericita.

  1. Andrei Catalin says:

    ce amintiri… m-a cuprins nostalgia :)

  2. Mariana U. says:

    Așa este, ai dreptate, Tom și Jerry ne-a făcut la vremea potrivită pe mulți dintre noi fericiți și de aceea e frumos să ne amintim și e OK să ne cuprindă din când în când și nostalgia. Pentru COPILUL care mai e prezent în unii dintre noi, La mulți ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *