Dilema lui “prea tarziu”.

Cine e “prea tarziu”? “Prea tarziu” este un raspuns, in majoritatea cazurilor. Contine o urma de regret, una de corectie si una mare de timp lipsa. Ce pot avea in comun situatiile cu “prea tarziu”, fie ca ajungi prea tarziu sau mananci prea tarziu? Simplul fapt ca pun capat pentru o perioada unei actiuni, deci au repercursiuni negative.

Exista “prea tarziu”?
Normal ca exista. Ajungi prea tarziu la gara si trenul a plecat deja. Spui prea tarziu un raspuns si l-a dat altcineva in locul tau. Spui prea tarziu ca-ti pare rau si nu mai apuci sa vezi iertarea. “Prea tarziu” e peste tot si din cauza faptului ca timpul este singurul lucru pe care nu-l poti pacali. Curge la fel pentru toti, sincronizat, precis, chiar daca tie iti pare ca nu a trecut suficient, sigur va exista cineva pentru care a trecut prea mult. Deci, “prea tarziu”.

Cand nu e “prea tarziu”?
Teoretic nu e prea tarziu sa faci un gest frumos. Reactiile fara indoiala vor fi diferite functie de momentul in care faci gestul, dar cand faci ceva frumos nu o faci pentru reactii, nu? Nu e niciodata prea tarziu sa oferi o floare unei doamne sau domnisoare. Nu niciodata prea tarziu sa recunosti ca ai gresit, chiar daca veti spune ca ma contrazic. Nu e prea tarziu daca lucrurile pe care le faci sunt pentru tine. Nimic din ce poti imbunatati la tine nu vine prea tarziu, decat daca raportezi asta la o situatie sau o oportunitate.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dilema lui “prea tarziu”.

  1. Andrei Catalin says:

    la mine nu exista prea tarziu niciodata :) chiar daca poate asa pare, sau il spun. dar eu sunt altfel… mai prost si las de la mine mereu :)

  2. ab says:

    @Andrei Catalin , da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. A lasa de la tine este o chestie de alegere si nu cred ca poti sa spui ca esti prost doar pentru ca esti tolerant. Daca ai tolerat lucruri de genul asta inseamna ca nu te-au deranjat suficient de tare, daca ar fi sa traducem intr-un cod de alb sau negru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *