Simpla si complicata Belgie.

Am multe sa va spun, dar o sa incep intr-o ordine cumva inversa cronologic vorbind. Asadar, mai intai despre seara de duminica si anume concertul Selah Sue de la Arenele Romane.

Cine-i Selah Sue si de ce?
Este o belgianca de 24 de ani care a invatat sa cante la chitara la 15 ani. La 17 ani un producator muzical i-a cerut sa faca niste demo-uri cu piesele ei (incepuse sa si compuna) si asa a aparut contractul cu Universal. In 2011 lansa primul album, omonim, cu care reusea sa rupa gura targului. Vindea peste 700.000 de copii doar in Europa si intra adanc in topuri cu single-uri precum Raggamuffin, Crazy Vibes si This World. Acesta din urma a devenit cumva imnul ei si prin Romania.

Si de ce e complicata Belgia?
Pentru ca fetita asta simpatica compune muzica combinata intre raggae, soul si r&b. Mai mult raggae, totusi. Si e caucasiana. Asadar, asa complicata cum ii este si tara, Selah a descalecat pentru a doua oara in Romania duminica, 22 Septembrie, la Arenele Romane pentru un concert propriu. Prima oara a fost aici anul trecut la B’estfest. In deschidere a fost poate cea mai in voga trupa romaneasca peste hotare la acest moment: Moonlight Breakfast.

Cum a fost cantarea?
Eu m-am dus acolo din curiozitate. Nu m-as putea numi fan si nici dupa acest concert nu o sa devin. Totusi a fost peste asteptarile mele, chiar daca incerc sa ma duc cat mai deschis la minte la astfel de evenimente. Fatuca are voce faina, timbru distinct si canta cu accent jamaican. Daca ma intrebi pe mine aceasta ultima parte este un pic enervanta pentru ca un necunoscator ca mine a fost dificil sa inteleg versurile. Band-ul a fost bine pus la punct si a sunat foarte curat, la fel si sonorizarea.

Concluzia si alte aspecte.
M-as mai duce la cantarile ei daca ar mai veni pe aici.
La alte aspecte as baga publicul usor plictisit sau neimplicat, fix ca in clipul de mai jos. La fel s-a manifestat si la Moonlight Breakfast. Spre deosebire de romanasii din deschidere totusi Selah nu a mustrat publicul prin comentarii insa nici nu cred ca i-a picat bine cand ii provoca sa cante la refren si raspundeau vreo 20 de voci. Arenele Romane raman un loc cu un farmec aparte, dar precum timpurile la care fac trimitere, pare o locatie care-i apusa rau la capitolul gazduire de evenimente ce se vor mai cochete.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Simpla si complicata Belgie.

  1. Andrei Catalin says:

    da tu unde ai fost atata vreme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *