Idei colorate.

Dupa sloganul de advertising estic “colorata maine-i gata”, la fel ca-n procesul de prelucrare a fotografiilor color, minuni se mai intampla si in advertising. E Friday Special.

Rosu.
Pentru ca e de la noi incep cu acest clip. E realizat de un grup de prieteni pasionati de imagine si culoare. De data asta din vest. Banatu-i fruncea inca o data. Un foarte scurt metraj care trebuie sa te indemne sa te intrebi din cand in cand cam cat de tare te-ai indepartat de visul tau. Restul de conotatii sunt evidente. 71.000 de view-uri in 3 zile.

Gri.
Stiu ca se va gasi cineva care sa spuna ca griul nu e o culoare ci un ton de mijloc intre alb si negru, dar bear with me. in 2 saptamani a strans 14 milioane de view-uri si nu e iPhone 6. E o revolutie pornita de la o idee: phonebloks. Parerea mea? Mi-as lua un alt telefon azi. Va functiona ideea? Nu cred. Pentru ca la noi in Romania telefonul e un status social si nu o unealta. Dar worldwide? As fi tentat sa spun tot ca nu, din simplul motiv ca batalia corporatiilor pentru suprematie si marketshare nu s-ar putea niciodata limita la a construi componente si atat.

Portocaliu sau galben?
Ma refer aici la culoarea soarecului sau la cea a camionului. Care credeti ca-i aia importanta aici. E o cascadorie de PR facuta de Volvo Trucks pentru a demonstra usurinta noului lor sistem de directie asistata. Mi se pare bine facut si cred ca nu sunt singurul. 4,5 milioane de view-uri in 2 saptamani. Stiu ca nu pare mult, dar vorbim de un film cu un hamster, un camion si un morcov. Sexul vinde, dar nici soarecii nu sunt mai prejos.

Auriu.
Nici asta nu este iPhone, dar e ceva mai de weekend. O gluma facuta de prieteni unui prieten. Previzibila ca si idee, dar bine facuta ca si executie. Sa fie auriu de bere. Reactiile incep la minutul 5:00 in cazul in care te grabesti sa incepi weekendul.

This entry was posted in Dimineata, la cafea, Friday Special and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *