Puterea unui blogger: influenta (2)

Acum fix o saptamana va ceream ajutorul. Acum fix o saptamana ma pregateam pentru prima zi de voluntariat asa cum este el definit in carti. De ajutat am mai ajutat cu placere si in alte dati pe oricine a venit cu o problema ce tinea de competenta mea. Acum urma sa pun mana la treaba alaturi de multi necunoscuti, romani si straini, pentru a ajuta o comunitate deloc privilegiata de situatie sa isi construiasca viitorul. S-au renovat o scoala, o gradinita si un dispensar, toate in Vizuresti, judetul Dambovita. S-au construit de la zero o casa numita generic de cultura si un grup sanitar din 2013 pentru a il inlocui pe cel “din fundul curtii” – din nefericire asa era cel existent.

Apelul meu si reusita voastra.
Mi-am pus increderea in voi cei care mai treceti pe aici din cand in cand ca vom putea strange o suma modica prin care sa nu se simta prezenta noastra pe santier si nu numai. Tinta era de 200 de lei stransi in aproximativ 10 ore ramase din zi. La doar 3 ore de la publicarea postarii pe blog mesajele trimise de voi imi confirmau ca am ajuns la suma dorita, fapt pentru care nu stiu cum sa va multumesc. M-am simtit mandru ca sunt citit de astfel de oameni si implinit intr-un fel pentru ca ceea ce fac eu aici dimineata are si rasunet cand este cazul. Multumiri speciale tuturor celor care au donat si am sa-mi permit sa va enumar, dupa prenume, pentru ca unii dintre voi ati dorit sa ramaneti anonimi: Dana, Ana, Carmen, Cristina P., Cristina S., Cristina B. si Doru. Nu mi-ati respectat solicitarea de a ne limita la 20 de lei si astfel la finalul zilei am ajuns la un total de 270 de lei stransi pentru Habitat for Humanity Romania si actiunea lor Big Build 2013.

Ce si cum s-a intamplat.
Am fost 18 bloggeri acolo, toti animati de acelasi entuziasm. Am fost impartiti in 3 echipe care au lucrat pe 3 fronturi: noul grup sanitar, noua casa de cultura si dispensarul. Lucrarile aici erau in ziua a 4-a si astfel ca in mare noi am ajutat la finisaje si termoizolatie. Grupul meu, format din Pandutzu, Alex Tunaru si Andreea Rosu a fost repartizat la grupul sanitar unde, dupa scoaterea diagolalelor de sustinere din interior am trecut la izolarea cladirii cu vata minerala la interior. A mers destul de repede si am reusit sa terminam pana la finalul zilei chiar si tavanul primului nivel. Apoi, pentru ca a mai fost timp ne-am incercat si talentul de zidari la exterior unde o echipa de nord irlandezi tare haiosi faceau izolatia de exterior. Ne-am jucat cu mistria si cu gletul fara sa lasam prea multe dare in urma noastra.

Intrebarile primite isi gasesc mai jos raspunsurile.

  • Suma afisata in counterul de pe pagina de sustinere pe care v-am trimis avea probleme de actualizare. El s-ar fi actualizat instant doar daca donatia se facea cu cardul, online, fix ca o plata. In rest, transferurile bancare aveau nevoie de o confirmare pentru ca suma sa se actualizeze. Este un minus la capitolul transparenta pentru platforma online a proiectului, dar lucrul asta a fost comunicat deja catre ei ca sugestie si am primit promisiunea ca pe viitor va fi imbunatatit.
  • Unii dintre cei enumerati au preferat sa-mi transfere banii mie si apoi eu sa-i dau mai departe. Unele banci refuzau transferul pentru faptul ca in datele oferite pe site nu era trecut numele clar al beneficiarului/titularului de cont. Si informatia asta a ajuns mai departe.
  • Salopetele alea din cap pana in picioare au fost necesare pentru ca am lucrat cu vata minerala care in contact direct cu pielea lasa mici particole de sticla care reusesc sa te irite destul de tare. Nu au fost comode, ba chiar sufocante intr-o zi calduroasa, dar utile pana la urma. Erau marimi universale XXL, dar trebuie sa recunoasteti ca pe mine venea ca turnata. :)
  • Am aflat acolo si un pic cam prea tarziu, ca nu trebuie sa indeplinesti stiu eu ce criterii ca sa devii voluntar. Tot ce trebuie sa faci este sa te anunti ca vrei sa participi si sa reusesti sa aduci si o contributie financiara proiectului. Nu stiu sa va spun o suma exacta pentru ca asta de obicei variaza la fiecare proiect in parte.

Mai jos, niste marturii vizuale ca am fost pe acolo. Multumiri lui Alex Tunaru pentru ca si-a batut capul sa mobilizeze bloggerii si ca m-a invitat si pe mine. Toate pozele din ziua a 4-a le gasesti aici.

Colaj_Foto_BIG_BUILD_2013

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *