Problema obedientei.

Sunt unul dintre marii fani ai regulilor si procedurilor. Le inteleg valoarea si scopul, le urmez si ma bucur de rezultatele lor pentru ca ma fac mai eficient. Ma refer acum in mod evident la tot ce tine de profesional si extensiile in viata privata pe care fiecare doreste sa si le impuna propriului program.

Ai spune ca asta ar trebui sa faca si legile. In mare asta este rolul lor si scopul ar trebui sa transpire eficienta, chiar daca nu intotdeauna la prima vedere, dar la finalul actiunii de respectare a unei legi sau norme a unui stat ar trebui sa poti spune “da, clar asa trebuia sa se intample pentru ca altfel era haos“. Am sa va rog sa va puneti memoria la lucrua cum si va intreb, va provoc chiar, sa va aduceti aminte care este legea care va face sa spuneti ce ziceam mai sus?

Intr-o companie atunci cand ceva merge prost, cineva observa, ridica problema si se cauta apoi o rezolvare/solutie mai buna. De ce? Pentru a creste productivitatea. Este necesar si incurajat chiar sa te implici si sa denunti lucrurile care pot fi imbunatatite.

De ce nu se intampla acelasi lucru si la nivelul statului si al legilor? O posibila explicatie pentru care lucrurile nu merg in directia corecta poate fi cea expusa de Matt Damon in clipul de mai jos.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *