Dragilor, suntem…

… cumva prea buni sa aplaudam?
Ieri, printr-o coincidenta, am ajuns la Otopeni in jur de ora 16.30. Buluceala mare la sosiri, asa ca dau o tura si prin multime, in capatul din dreapta al culoarului de iesire vreo 7-8 cameramani. Ma gandesc ca poate vine nationala lui Razvan. Imi dau seama ca acea iesire va fi blocata ceva vreme asa ca ma duc in stanga. Acolo, surprinzator alti 3 cameramani. Ma uit pe buretii de microfon si zaresc logouri de televiziuni de sport. “Mah, astia s-au ratacit de turma?” ma intreb. Brusc, agitatie in capatul celalalt. “A iesit?” Intreaba o duduie de langa mine. “Cine?” ma intreb in gand. 5-6 aplauze timide. Erau pentru Paula. Pe Ovi nu l-am zarit. Imi dau seama si eu care-i treaba, si aplaud, moment in care ma intalnesc cu privirea unei doamne pe la vreo 40 de ani care se intoarse spre mine. Un nene de langa mine, ma sanctioneaza drastic: “Ce-ai domne, de aplauzi? Ori a castigat ceva?”. Am mai aplaudat un pic si m-am oprit. Castigase. Nenea de langa mine m-a facut sa-mi fie jena sa aplaud. Tot jena mi-a fost sa-l injur, pentru simplul fapt ca era mai in varsta. Recunosc ca pe masura ce ma gandeam mai mult imi venea sa-l pocnesc.

In 10 minute vad si “oile ratacite” ca se agita. O domnisoara blonduta, cu o figura adolescentina si inocenta, paseste stanjenita un pic spre camerele de filmat, dar se insenineaza cand vede niste fete cunoscute. Se imbratiseaza cu cei ce o asteptau, dupa care mai curajoasa un pic isi indreapta atentia catre reportezi. Zambeste, raspunde, asculta. E foarte naturala. Ma intorc razbunator catre cetateanul in varsta si, razbunator, ii adresez un: “e randul dumneatale sa aplauzi!”. Confuz se uita la pustoaica si n-o recunoaste, apoi se uita cu lehamite la mine. N-a aplaudat-o nimeni pe cea mai bine clasata jucatoare romana de tenis. A incheiat declaratiile si a plecat cuminte, asa cum a venit.

De cand suntem noi prea buni ca sa aplaudam? De cand avem noi pretentiile astea si cu ce drept?
Paula Seling si Ovi iau locul 3 pe bune intr-un concurs celebru pentru aranjamente, iar Alexandra Dulgheru, dupa un parcurs bun
la Roland Garros este in primele 30 de jucatoare ale lumii. De cand e asta prea putin pentru noi?

Sa ai o luni fix cat e plapuma de mare pentru ca sa te bucuri de orice prelungire!

PS: Azi astept 2 raspunsuri legate de licitatia #pentruioana. Momentan suntem la 50EUR pentru Tweetul meu cu nr 1000.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Dragilor, suntem…

  1. Calin says:

    Ai dreptate. Cum sintem perceputi afara porneste si de la faptul ca nici macar noi nu ne apreciem talentele si oamenii care muncesc si realizeaza ceva, mai degraba ii invidiem, dar nici asta nu o facem in sensul bun, acela de a ne ambitiona si a incerca sa ne ridicam aproape de nivelul lor. Sintem inchistati, tristi, obositi, fugariti, increzuti sau pur si simplu nesimtiti, de ce sa aplaudam pe cineva care a castigat ceva, daca nu e fotbal?

    Keep it up!

  2. ana says:

    Saptamana trecuta a trebuit sa scoatem la cina un coleg francez de-al lui Bogdan. Nenea traieste in Paris, are o casuta langa un castel pe valea Loarei si a vazut toata lumea. in 2 -3 ore mi-a povestit de G. Zamfir – cica are toate CD-urile lui acasa, de acustica Ateneului Roman, de o actrita foarte talentata care are prenumele meu, de Nastase…etc.
    problema noastra este ca am luat autocritica prea in serios, si daca in jurul nostru vedem prosti si nesimtiti ne dam batuti…prosti si nesimtiti sunt peste tot in lume!

  3. @calin – da, imaginea proiectata afara este fara indoiala reflexia imaginii pe care o avem noi despre noi. Daca ar fi sa aleg un atribut pentru a descrie starea… ar fi ignoranta.

    @ana ?! imi pare rau, dar valorile feminine ale actoriei romanesti imi scapa acum. Mai ales cele pe care le cheama Ana. :D Ne lamuresti si pe noi te rog, sau pe mine macar? Multam.

  4. ana says:

    Actriţa Anamaria Marinca a fost desemnată câştigătoarea premiului de interpretare feminină, alături de Kerry Fox, pentru rolul din filmul “Storm”, de Hans Christian Schmid, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Cinessonne (Franţa), informează allocine.fr.

    sursa: http://www.mediafax.ro/life-inedit/anamaria-marinca-premiul-pentru-cea-mai-buna-actrita-la-festivalul-cinessonne-5047369

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *