Secretul fericirii.

Este foarte usor sa-ti faci Craciunul unul trist si nefericit. Este foarte usor pentru ca tine de tine. Tine de modul in care gandesti si de ceea ce alegi sa-ti doresti. Cred ca dorintele seamana un pic cu jocul obiectivelor.
Acela in care depinde de tine ce obiective alegi sa-ti setezi. Cel mai des la acest joc cadem in plasa obiectivelor imposibile, acelea pe care le definim gresit sau le alegem un pic prea optimist, fara sa tinem cont de ceea ce se intampla de ce fapt in jurul nostru.

Asadar, pentru Craciunul viitor sau, de ce nu, chiar si pentru bucket list-ul de inceput de an, iata niste idei despre ce ar fi bine sa nu faci:
1. Nu-ti dori lucruri care nu pot fi puse sub brad. Dorintele cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai greu de indeplinit, iar dorintele mari, de obicei, sunt compuse din dorinte mai mici.
2. Nu-ti dori ce nimeni nu-ti poate oferi. E complicat de la o varsta sa astepti ca lucrurile sa ajunga sub brad prin horn si semineu. Cineva trebuie sa fie in stare sa le aduca acolo, inclusiv tu.
3. Inceteaza sa speri la lucruri care nu iti aduc nimic bun. Vezi aici la lucruri care se puteau intampla altfel in trecut.
4. Inceteaza sa speri la lucruri pe care nici tu nu le-ai face. Nu e echitabil sa ceri unor oameni sa faca lucruri pe care nici tu nu esti in stare sa le faci. Si in mod clar nu este realist sa speri ca altii le vor face pentru tine.

Mi-ar placea foarte tare ca in cazul in care va ganditi si la alte sugestii de genul celor de mai sus sa le scrieti aici, poate in felul asta vom invata sa fim mai fericiti in viitor si mai putin dezamagiti de nerealizarea propriilor obiective.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Secretul fericirii.

  1. AidaB says:

    ok, ok, dar cum ramine cu Craciunul tau? sper ca nu a fost unul trist si nefericit.

    • ab says:

      Craciunul meu a fost fix cum trebuia sa fie, Aida. :) Multam de intrebare si sper ca si la tine lucrurile au stat in aceeasi nota. (adica asta cu “fix cum trebuie”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *