…altora da, mie nu.

Traficul din Romania este precum restul lucrurilor specifice unui stat: economie, legislatie, justitie, etc. Ati inteles ideea, nu are sens sa le enumar pe toate. Acum 15 ani instructorul auto cu care ma pregateam de examen imi spunea printre alte lucruri extrem de utile cum ca “in trafic nu te pazesti doar pe tine ci si pe ceilalti“. La 18 ani nu intelegi prea clar lucrurile astea. Dupa 15 ani de condus insa incep sa-ti para niste adevaruri absolute.

Pastrand ideea asta in minte va rog sa va uitati la clipul de mai jos. Poate ca l-ati vazut deja, ca tot umbla pe net de cateva zile. Vreau sa il priviti de cel putin 3 ori. Prima oara mi-ar placea sa va puneti in pielea celui ce nu acorda prioritate. Apoi, la a 2-a vizualizare, in pielea celui care vine intins. Dupa primele doua vizualizari ar fi grozav sa va raspundeti voua si doar voua ce ati fi facut diferit. Si apoi, cand sunteti in trafic chiar sa faceti asta.

Dupa a 3-a vizualizare as vrea sa va ganditi responsabil la cuvantul “accidente:” pus in fata titlului de azi. Nu esti mai presus decat ceilalti in trafic, nu esti mai ferit sau mai rezistent. Pentru ca nu depinde doar de tine, iar ce depinde de tine pentru evitarea unei tragedii, ar fi grozav daca chiar ai face.

Multumesc!

This entry was posted in Dimineata, la cafea, Friday Special and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *