Alte activitati de weekend. (1)

Am auzit multa lume de cand a inceput sa se incalzeasca afara ca se tot intreaba ce sa faca si unde sa mearga. In primul rand trendul asta ma bucura. Lumea care nu mai vrea sa stea in casa, care vrea activitate, care vrea sa respire aer si nu emisiuni tv este de apreciat. Ma bucura si mai tare preocuparea pentru activitate, nu doar lancezeala. Ceea ce iar e de bine, asa ca mi-am propus ca in perioada asta calda, din cand in cand sa va mai fac cate o propunere de activitate pe care sa incerc sa v-o argumentez. Si pentru ca cel mai la indemana exemplu este cel personal, incep cu…

Agricultura – nivelul juniori/cadeti.
Adica nu aia macro despre care se vorbeste in prognoze, ci aia mai mare un pic de micro ca nu se intampla in ghivecele de pe balcon ci intr-o gradina normala. Am fost la bunici in weekend cu gandul de a pune osul la treaba. Aveti cu totii oameni in varsta prin preajma si stiti cat de tare se consuma ca nu mai pot sa faca treaba (stiu! cine-i poate intelege cand la noi e fix invers?). Din program nu a lipsit sapatul gradinii si a viei, plantatul legumelor si udatul lor.

Argumente pro.
1. Conditie fizica. Ca sa explic, am sapat 8 randuri de vie a 20m fiecare lungime, cu 1m latime. Am dislocat un total de 48m cubi de pamant, ceea ce inseamna aproximativ 2 basculante si ceva (de alea mari). Avand in vedere ca la fiecare rand bagam cazmaua in pamant de aproximativ 360 de ori, asta inseamna cam 360 de genoflexiuni si tot atatea tractiuni. Nu mai vorbesc de aplecari si indreptari ale corpului. Cam cat de des faceti cifrele astea la sala?
2. Liber la imaginatie. Munca fizica iti lasa timpul necesar sa te destinzi, sa te gandesti si la altceva si cand faci asta in curtea ta, la 18 grade si cu un soare bland deasupra capului credeti-ma pe cuvant ca tare-ti incarci bateriile si iti lasi gandul sa zburde.
3. Satisfactia de la final. Aici chiar nu cred ca mai trebuie sa explic.

Argumente contra.
Eu nu am gasit niciunul. Febra musculara, prezenta de altfel, nu mi se pare un impediment. Poate doar niste bataturi in palme de la coada harletului, dar in rest, nimic.

PS: Asta ar fi trebuit sa intre ieri, dar daca va spuneam povestea pe 1 Aprilie credeati ca glumesc.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *