Nu am nicio…

…idee despre ce s-ar fi asteptat unii de la concertul lui Eric Clapton de aseara, in asa fel incat sa fie dezamagiti. Clapton sau Winwood nu sunt show-meni de suprafata. Nu o sa vezi in concertele lor risipa de lumini, de pirotehnie, de dans. Nu! Ai sa vezi intotdeauna niste muzicieni pasionati pe scena, instrumentisti “state-of-the-art” si eventual, cum a fost si aseara niste backing vocals exceptionale. Ce mi-a placut? Mi-a placut ca desi usor automata interpretarea… batranul maestru inca simte ce canta si traieste pentru ce interpreteaza. Din acest punct de vedere a fost spectaculos. Fiecare acord transmitea ceva!

Din punct de vedere al locatiei… ei bine aici sunt multe de spus. Un stadion neterminat nu poate fi niciodata o locatie buna. In plus, un stadion cu o singura tribuna nu o sa-ti ofere niciodata acustica potrivita. Iar despre organizatori… wow, cate scaune albe au reusit sa stranga. Multi snobi au luat loc acolo si au ramas impasibili aproape pe toata durata concertului. De data asta nu am avut probleme cu statul la coada la bere. E drept ca m-am pozitionat strategic fix in lateralul unui bar, iar “barmanita” a fost foarte atenta cu mine :). In schimb pe o asa caldura mai simteai nevoia sa si elimini, iar aici, desigur, a fost locul de dat in petec. Eu n-am vazut toalete decat intr-un singur loc, m-au intrebat vreo 3 insi unde sunt, ultimul chiar usor disperat. Ei bine, toaletele erau pitite si nesemnalizate. Pe semne ca a fost imposibil sa faca si niste printuri A3 cu “toalete” asa cum le-au iesit cele cu “VIP”. Dar bani de toner cred ca le-au iesit. Biletele nu au fost deloc ieftine pornind de la un 140 Lei in fundul stadionului si pe picioarele proprii pana la un mare sector de VIP unde era vreo 600 de Lei locul pe scaunul de plastic alb.

Zi racoros-placuta sa ai!

PS: Am cautat pe net ceva reprezentativ pentru ce s-a auzit aseara si am gasit acest “Tears in heaven” din 1999, de la New York. Ascultati si luati aminte!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AscPOozwYA8]

Later edit: Iaca si o poza de la concert, prin amabilitatea lui Doru Oprisan.

Eric Clapton si Steve Winwood la Bucuresti, 11 Iunie 2010..

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Nu am nicio…

  1. ana says:

    pt un total neavizat in ale muzicii si chitarei ca moi, muzica a fost asa de frumoasa incat am trecut cu vederea cat de plictisiti erau mosuletii. oricum, ascultandu-i mi-am dorit ca – atunci cand vor veni – copiilor mei sa le dea Doamne Doamne un astfel de talent.in loc de masini fitoase si bamboo :)

  2. uma says:

    asteptam si vesti de la mare, sa ne spui cat de bine este in apa si nu in Bucuresti.

    ai grija la soare!

  3. @ana – multam fain de comment. E bine ca am vazut acelasi concert. Si succes la treaba aia cu copiii fara de Bamboo. :)

    @uma – un pic de rabdare, ca-ti zic si de mare, dar weekendul viitor. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *